Politiikka |HS seuraa

Sauli Niinistö kiisti Ylen haastattelussa haluavansa sekaantua sisäpolitiikkaan: ”Se on sen verran riitaista hommaa, että mitä kauempana siitä pysyy, sen parempi”

Haastattelussa Niinistö selitti myös, miksi hän julkaisi perjantaina sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän poseeraa Aaro-poikansa ja Lennu-koiransa kanssa.

Presidentti Sauli Niinistö vakuutteli Ylelle antamassaan syntymäpäivähaastattelussa, että hänellä ei ole halua puuttua sisäpolitiikan kulkuun.

”Se on sen verran riitaista hommaa, että mitä kauempana siitä pysyy, sen parempi”, hän sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Hallitukselle en ole mitään myllykirjettä lähettänyt. En ole soittanutkaan mitään sellaista, joka liittyisi sisäpolitiikkaan.”

Niinistö antoi lauantaina 70-vuotishaastattelun Yle Radio 1:lle. HS seurasi haastattelua hetki hetkeltä. Seuranta löytyy tämän jutun lopusta.

Ulkopolitiikan osalta presidentti pitää tiivistä yhteyttä hallitukseen. Perustuslain mukaan presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa hallituksen kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niinistö kertoi olevansa tyytyväinen presidentin nykyisiin valtaoikeuksiin. Hän ei myöskään halua muuttaa työnjakoa EU-tapaamisten osalta. EU-pöydissä Suomea edustaa pääministeri.

Presidentti huomautti haastattelussa, että toisinaan syntyy pieniä ristiriitoja, jos EU-pöydissä aletaan puhua esimerkiksi siitä, miten yksittäiset jäsenmaat suhtautuvat omissa suhteissaan kolmansiin valtoihin.

Niinistö lisäsi, että tällaisia tapauksia on kuitenkin ollut harvoin ja niiden sattuessa pääministeri Juha Sipilä (kesk) on tuonut aina pikaisesti presidentin tietoon, mistä keskusteluissa on ollut kyse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Presidentin valtaoikeuksien rajat nousivat jälleen kerran keskusteluun, kun Niinistöstä julkaistiin hiljattain kaksi kirjaa: Lauri Nurmen ja Matti Mörttisen Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra ja Risto Uimosen Sauli Niinistö – Tasavallan presidentti.

Nurmen ja Mörttisen kirjan mukaan Niinistö vetosi työmarkkinajärjestöjen ylimpään johtoon, että järjestöt solmisivat kilpailukykysopimuksen 2015.

Kirjassa annettiin myös ymmärtää, että Niinistö myötävaikutti Fortumin taipumiseen Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niinistö kiisti, että Fennovoiman tapauksen käsittelyssä olisi käytetty ulkopoliittista harkintaa.

”Tässä paisui sellainen pulla, jota on vähän vaikea ymmärtää”, Niinistö sanoi haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiaa selventääkseen Niinistö kertoi, että Fortum oli yhteydessä presidentin kansliaan, sillä Fortum halusi tuolloin ostaa venäläistä vesivoimaa, mutta neuvottelut eivät olleet edenneet.

Kesällä 2015 Niinistö piti asiaa esillä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa käydyissä keskusteluissa, sillä Fortum oli pyytänyt Niinistöä selvittämään, oliko Venäjällä poliittista estettä vesivoimakaupoille.

”Epäilemättä toin esiin Putinille myös siinä keskustelussa, että Fortumin osallisuus tuolla Fennovoimassa on tärkeä, ehkä heidän osaamisensa takia enitenkin.”

”Kun tässä sitten ruvetaan puhumaan jostain painostamisista, niin jaa-a, mahdoinko minä painostaa tällä Fortumin asialla, että pitää myydä vesivoimaa Fortumille?” Niinistö pohdiskeli.

Haastattelussa Niinistöltä pyydettiin arviota siitä, miten Putinin ajattelu on muuttunut verrattuna vuoteen 2014, jolloin Venäjä miehitti Krimin.

”Jos ajatellaan pelkästään Krimiä, ei hänen ajattelunsa ole mihinkään muuttunut.”

Niinistö sanoo, että Itä-Ukrainan tilanteen kohdalla on pyritty etenemään Minskin sopimuksen kautta.

”Ei siinäkään nyt mitään erityistä valoa minusta näkynyt.”

Niinistö pohtii, että Putin pyrkinyt tuomaan Venäjää lähemmäs Eurooppaa. Niinistö huomautti Putinin sanoneen viime kesänä Savonlinnassa, että vahva EU olisi etu Venäjälle.

Niinistön mukaan Britanniassa tapahtuneet hermomyrkkyiskut toivat särön tähän kehitykseen, mutta sittemmin Putinin ja EU-päämiehien tapaamisissa on ollut sovitteleva sävy.

Niinistön mukaan tämä on näkynyt Putinin tapaamisissa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa.

Presidentti lisäsi, että Venäjä ei voi edetä kahta raidetta pitkin, eli se ei voi yhtä aikaa pyrkiä lämmittelemään taloussuhteita Eurooppaan, jos Ukrainan tilanteessa ei tapahdu mitään edistystä.

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu sanoi viime kuussa julkisessa tilaisuudessa, että Suomen ja Naton yhteistyö aiheuttaa Venäjälle uhkaa ja saattaa johtaa vastatoimiin.

Niinistön mukaan Šoigun teesejä ei toistettu tämänviikkoisessa tapaamisessa Putinin kanssa. Tapaamisen yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa presidentit esiintyivät sopuisasti, ja Putin muun muassa vältti kommentoimasta Suomen ja Naton suhdetta.

Niinistö arvioi, että Venäjä näkee Naton laajentumisen omaa turvallisuutta vasten peilaten.

”Mehän olemme tietysti sitä mieltä, että Nato tai niin sanottu länsi eivät ole mihinkään hyökkäämässä, mutta he eivät ajattele siitä ihan samalla tavalla.”

Haastattelussa Niinistöltä kysyttiin myös, miksi hän julkaisi syntymäpäivänään sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän poseeraa Aaro-poikansa ja Lennu-koiransa kanssa.
Niinistö kertoi, että hän oli puolisonsa Jenni Haukion kanssa joutunut aiemmin vaunulenkeillä olemaan varuillaan, koska uteliaat ihmiset yrittivät kuvata vaunuissa olevaa vauvaa. Siksi hän halusi nyt näyttää yhden kuvan lapsesta. Lähitulevaisuudessa ei ole odotettavissa lisää kuvia.

”Niin, ei sitten muuta tässä vaiheessa ole tarvettakaan”, Niinistö sanoi.

Haastattelun ensimmäinen kysymys koski sitä, miten presidentti vietti syntymäpäiväänsä. Niinistö kertoo päivän olleen hyvin kiireinen. Päiväohjelmaan kuuluivat muun muassa tapaaminen suurlähettilään kanssa ja keskustelu hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kanssa.

Niinistö kertoi myös saaneensa onnitteluja ulkomailta ja keskustelleensa pitkään esimerkiksi Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin kanssa.

Yleisöltä oli tullut kysymys, miltä tuntuu olla 70-vuotias.

”Ei kovin paljon kummemmalta kuin 69-vuotiaanakaan”, Niinistö kuittasi.

Presidentin kyselytunnin juonsi Ylen vastaava tuottaja Petri Kejonen. Kysymyksiä esittämässä olivat Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski, Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvala ja Ylen politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta.Lue HS-analyysi Sotšin tapaamisesta: Yksi mahdollinen selitys Putinin sopuisaan esiintymiseen Niinistön rinnalla: Venäjän johtaja on hyväksynyt Suomen ja Venäjän suhteiden nykytilan uudeksi normaaliksiHS seurasi syntymäpäivähaastattelua hetki hetkeltä:

HS:n hetki hetkeltä -seuranta on päättynyt. Kiitos lukijoille!

Niinistön syntymäpäivähaastattelu liikkui tutuilla urilla, eikä presidentti tarjoillut kommenteillaan yllätyksiä.

Niinistö kertoi muun muassa pitävänsä hyvänä sitä, että Euroopassa on herätty ajattelemaan puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa.

"Minusta Euroopassa on nyt tapahtunut käännettä, että on tajuttu, ettei Eurooppa ole mikään ylivertainen koskemattomuus maailmassa, joka muuttuu", Niinistö pohdiskeli.

Kyselytunti loppuu presidentin toivekappaleeseen, joka on Matti Siitosen ja Vexi Salmen Katso luontoa ja huomaa.

Haastattelu alkaa lähestyä loppuaan.

Kysymys: Karsittiinko perustuslakiuudistuksessa liikaa presidentin valtaa?

Niinistö kertoo olleensa johdonmukaisesti sitä mieltä, että presidentillä ei pitäisi olla juurinkaan sisäpoliittista valtaa.

"Sitten kun mennään ulkopolitiikan puolelle, olen monta kertaa todennut, että näilläkin valtaoikeuksilla presidentillä riittää hommaa."

Presidentti kysyy kysymyksen itseltään

Niinistö esittää kysymyksen itselleen, jonka kautta hän haluaa ottaa kantaa väitteisiin vallanhalusta.

Niinistön mukaan kyse ei ole niinkään vallasta, vaan vastuusta.

Hän huomauttaa, että jos nappaa vastuusta kiinni, niin siitä syntyy helposti vaikutelma, että pyrkimys olisi mestaroida.

Niinistöltä kysytään, olisiko hänellä halua muuttaa nykyistä käytäntöä siitä, että pääministeri edustaa Suomea EU-tapaamisissa.

Niinistö vastaa, ettei hänellä ole haluja muuttaa nykymallia.

Hän kuitenkin huomauttaa, että pieniä ristiriitoja syntyy joskus, jos EU-pöydissä aletaa puhua esimerkiksi siitä, miten yksittäiset jäsenmaat suhtautuvat omissa suhteissaan kolmansiin valtoihin.

Yleisökysymys: Oletteko puuttuneet tietoisesti sisäpolitiikkaan?

Niinistö vakuuttaa, ettei ole, eikä ole esimerkiksi lähetellyt myllykirjeitä hallitukselle.

"Sisäpolitiikka on sen verran riitaista hommaa, että mitä kauempana, sitä parempi", Niinistö sanoo.

Kirjakeskustelun päätteeksi Niinistö julkaisi Facebook-sivuillaan Lauri Pohjanpään runon Kalajuttu siteeraten runon kokonaisuudessaan.

Niinistöltä kysyttiin, mitä hän tarkoitti runon julkaisulla.

Niinistö vastaa, että on käyttänyt runoa aiemminkin.

Mörttisen ja Nurmen kirjassa kerrottiin myös, että presidentti puhui työmarkkinajärjestöjen ylimmän johdon kilpailukykysopimuksen taakse loppuvuodesta 2015.

Niinistöltä kysytään, onko presidentin tehtävä yhteiskunnallisissa kiistatilanteissa tukea hallitusta.

Niinistö sanoo, ettei kyse ollut hallituksen tukemisesta. Tuolloin talous seisoi ja uhkana oli lakkokevät, Niinistö huomauttaa.

Niinistöstä on julkaistu hiljattain kaksi kirjaa. Lauri Nurmen ja Matti Mörttisen Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra ja Risto Uimosen Sauli Niinistö – Tasavallan presidentti.

Mörttisen ja Nurmen kirjassa annettiin ymmärtää, että myötävaikutti Fortumin taipumiseen Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.

Käytettiinkö Fennovoiman tapauksen käsittelyssä ulkopoliittista harkintaa?

"Ei", Niinistö vastasi.

Puolustuspoliittinen keskustelu jatkuu.

Euroopalla pitää olla kykyä puolustaa itseään, Niinistö sanoo.

Presidenttiä kiehtoo olla mukana edistämässä Eurooppaa, joka pärjää ja kykenee hoitamaan omat asiansa myös puolustuksen ja turvallisuuden kannalta.

"Minusta Euroopassa on nyt tapahtunut käännettä, että on tajuttu, ettei Eurooppa ole mikään ylivertainen koskemattomuus maailmassa, joka muuttuu."

Yleisökysymys käsittelee Nato-jäsenyyttä.

Niinistö vastaa pitävänsä nykyisen hallitusohjelman kirjausta Nato-jäsenyydestä hyvänä ja sitä, ettei Suomi itse suoraan sulje ovea Natolle.

Kysymyksenä on puolustuspolitiikka ja läntiset liittoumat.

"Kun lähdette siitä, että olen vienyt Suomea länteen, niin Suomessa on aika paljon niitä, jotka moittivat, että olen viennyt Suomea itään, jollekin harmaalle alueelle", Niinistö huomauttaa.

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu sanoi viime kuussa julkisessa tilaisuudessa, että Suomen ja Naton yhteistyö aiheuttaa Venäjälle uhkaa ja saattaa johtaa vastatoimiin.

Niinistön mukaan Šoigun teesejä ei toistettu tämänviikkoisessa tapaamisessa Putinin kanssa.

Niinistö arvioi, että Venäjä on nähnyt Naton laajentumisen omaa turvallisuutta vasten peilaten.

"Mehän olemme tietysti sitä, mieltä, että Nato tai länsi eivät ole mihinkään hyökkäämässä, mutta he eivät ajattele samalla tavalla."

"Ei voi olla kahta raidetta"

Keskustelu on kääntynyt Niinistön ja presidentti Vladimir Putinin tapaamiseen.

HS:n Matti Kalliokoski kysyi, onko Niinistö huomannut Putinin ajattelussa muutosta verrattuna muutaman vuoden takaiseen Krimin miehityksen aikaan.

"Jos ajatellaan pelkästään Krimiä, ei hänen ajattelunsa ole mihinkään muuttunut", Niinistö sanoi.

Niinistö sanoo, että Itä-Ukrainan kohdalla on pyritty etenemään Minskin sopimuksen kautta.

"Ei siinäkään nyt mitään erityistä valoa minusta näkynyt", Niinistö sanoo.

Niinistö arvioi, että Putin on pyrkinyt lähemmäs Eurooppaa. Niinistö huomauttaa, että Putinin sanoneen viime kesänä Savonlinnassa, että vahva EU olisi etu Venäjälle.

Niinistö huomauttaa, että Britanniassa tapahtuneet hermomyrkkyiskut toivat särön tähän kehitykseen, mutta sittemmin Putinin ja EU-päämiehien tapaamisissa on ollut sovitteleva sävy.

"Ei voi olla kahta raidetta", Niinistö huomauttaa.

Kahdella raiteella Niinistö tarkoittaa sitä, että Venäjä ei voi yhtä aikaa pyrkiä lämmittelemään taloussuhteita Euroopan suuntaan, jos Itä-Ukrainan tilanteessa ei tapahdu mitään edistystä.

Niinistöltä kysyttiin myös, miltä tuntuu olla 70-vuotias suomalainen.

"Ei sen kummemmalta kuin 69-vuotiaanakaan."

Niinistöltä kysytään, miksi hän julkaisi eilen sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän poseeraa Aaro-poikansa ja Lennu-koiransa kanssa.

Niinistö kertoo taustaksi, että hän ja Jenni Haukio ovat aiemmin joutuneet vaunulenkeillä joutuneet olemaan varuillaan, ettei uteliaiden kamerat saa kuvattua vaunuissa olevaa Aaroa.

Kreeta Karvala kysyy, miten Niinistö aikoo jatkossa suhtautua kuopuksensa julkisuuteen.

"Niin, ei sitten muuta tässä vaiheessa ole tarvettakaan", Niinistö sanoi.

HS:n Matti Kalliokoski kysyy, enteileekö tämä Ranska-yhteistyö valmistautumista brexitin jälkeiseen aikaan.

Niinistö huomauttaa, että myös Britannian suunnalta kiinnostus puolustusasioihin on lisääntynyt viime aikoina.

"Nyt on tämä kahdenvälinen sopimuskin olemassa, aiesopimus sekin vain", Niinistö sanoi viitaten Britanniaan.

Niinistöltä kysytään puolustusyhteistyöstä ja Ranskan interventiosopimuksesta.

Niinistö arvioi, että vuosien varrella Ranskan turvallisuuspolitiikassa on ollut aaltoliikettä.

"Minua kiehtoo nyt enemmänkin tämä yleinen ajattelu siitä, että ottaako se Eurooopa enemmän vastuuta itsestään vai ei", Niinistö pohtii.

Niinistön mukaan olisi hyvä, jos Eurooppa tarttuisi tuohon vastuuseen.

Ranska-yhteistyön kohdalla tarkemmat yksityiskohdat selviävät vasta myöhemmin.

Haastattelun alkuun kuullaan vastaus kysmykseen siitä, miten presidentti vietti syntymäpäiväänsä.

Niinistö kertoo eilisen päivän olleen hyvin kiireinen.

"Tapaasin erään suurlähettilään, sitten oli valtioneuvosto, tp-utvaa", Niinistö sanoi.

Niinistö kertoi myös saaneensa onnitteluja ulkomailta ja keskustelleensa pitkään esimerkiksi pääministeri Stefan Löfvenin kanssa.

Miten presidentti Sauli Niinistö juhli syntymäpäiviään?

Tervetuloa mukaan seuraamaan presidentti Sauli Niinistön syntymäpäivähaastattelua.

Presidentti antaa 70-vuotishaastattelun Yle Radio 1:lle. HS seuraa lähetystä hetki hetkeltä.

Kello 13 alkava suora lähetys kestää tunnin.

Yle kertoo, että haastattelussa ruoditaan läpi kuluneen kesän tapahtumia niin kansainvälisessä politiikassa kuin kotimaan kentillä.

Ylen mukaan presidentti vastaa myös yleisön kysymyksiin.

Lähetyksen juontaa Ylen vastaava tuottaja Petri Kejonen.

Kysymyksiä esittämässä ovat Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen esimies Matti Kalliokoski, Iltalehden pääkirjoitustoimittaja Kreeta Karvala ja Ylen politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tasavallan presidentti
 • Politiikka

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Suomalaistutkijat löysivät uuden yhteyden ruuan ja aineenvaihduntaa edistävän ruskean rasvan välillä

  2. 2

   Nuoren omaisuus varastettiin Kampissa – Epäillyt yrittivät häipyä Poriin, poliisi pysäytti pakobussin Karkkilassa

  3. 3

   Ei tässä mitään tindereitä tarvita – Venäjällä seuraa isketään vaikka kadulta, ja näin se tapahtuu

   Tilaajille
  4. 4

   Maanantaina Suomeen perustetaan feministinen miesjärjestö Miehet ry – tästä twiittiketjusta ajatus lähti

  5. 5

   Red Dead Redemption 2 on nyt maailman suosituin peli, jota vertaillaan jopa klassikkomaalauksiin – tämän takia sitä pidetään alan merkkipaaluna

  6. 6

   Tällainen on Suomi: Kun Trump kertoi uskomattoman väitteen Pohjolan metsänhoidosta, suomalaiset lähtivät metsään haravoimaan ja imuroimaan

  7. 7

   Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

  8. 8

   Rattijuoppo ajoi pellolle Vantaalla ja loukkaantui – jatkoi silti juomista vielä ambulanssin saavuttua

  9. 9

   Poptähti Evelina julkaisi Instagramissa kehopositiivisuutta hehkuttavan selfien, ja tuhannet fanit ihastuivat – ”Oot mahtava roolimalli ja esikuva meille kaikille”

  10. 10

   Pidätetty Carlos Ghosn on autoteollisuuden supertähti, josta tehtiin Japanissa sarjakuva ja Ranskassa esimerkki yritysjohtajien ahneudesta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita – Kauppakeskus Redin asiakaskato ajaa yrittäjiä ahdinkoon

  2. 2

   Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

  3. 3

   Tällainen on Suomi: Kun Trump kertoi uskomattoman väitteen Pohjolan metsänhoidosta, suomalaiset lähtivät metsään haravoimaan ja imuroimaan

  4. 4

   Aso-kotien vuokrat ovat järkyttäviä ja kallistuvat niin paljon, ettei niihin uskalla muuttaa, kertoo lukija – HS selvitti eri asumismuotojen kuluja

  5. 5

   Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

   Tilaajille
  6. 6

   Kauppa­keskus Redin johtaja ei kommentoi yrittäjien lähtöaikeita: ”Vuokralaiset vastaavat itse omasta liiketoiminnastaan”

  7. 7

   Ei tässä mitään tindereitä tarvita – Venäjällä seuraa isketään vaikka kadulta, ja näin se tapahtuu

   Tilaajille
  8. 8

   Miesten ja naisten erot kasvavat, kun tasa-arvo lisääntyy – Odottamaton ”tasa-arvon paradoksi” on havaittu useissa tutkimuksissa

   Tilaajille
  9. 9

   Voisiko kerrostalon sisälämpötila olla 18 astetta? Merihaassa testataan, miten suomalaiset sietävät englantilaisia lämpötiloja

  10. 10

   Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

  2. 2

   Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

  4. 4

   Paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita – Kauppakeskus Redin asiakaskato ajaa yrittäjiä ahdinkoon

  5. 5

   Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

  6. 6

   Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

   Tilaajille
  7. 7

   Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

  8. 8

   Muutaman kympin Aalto-maljakosta väärennetään sahaamalla satojen eurojen klassikko – Näin ostajia jymäytetään väärennetyllä Suomi-designilla ja näin vältät huijarien ansat

   Tilaajille
  9. 9

   Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

  10. 10

   Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

  11. Näytä lisää