Suomen Yrittäjiltä oma vastatoimi lakkosoppaan: Järjestö kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksujen perinnän - Politiikka | HS.fi

Suomen Yrittäjiltä oma vastatoimi lakkosoppaan: Järjestö kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksujen perinnän

Yrittäjien järjestön mukaan työnantajien tehtävä ei ole organisoida ay-liikkeen rahoituksen keräämistä. Kyseessä on vastatoimi poliittisille lakoille, joilla ay-liitot vastustavat irtisanomisen keventämistä pienissä yrityksissä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

19.10.2018 11:25

Suomen Yrittäjät (SY) kannustaa työnantajia lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksujen perinnän. Kyseessä on vastatoimi ay-liikkeen poliittisille lakoille, joilla taas vastustetaan niin sanottua irtisanomislakia.

Kyseessä on järjestön suositus, joten on arvoitus, moniko yritys nyt lopettaa työntekijöidensä jäsenmaksuperinnän ja maksujen tilittämisen ammattiliitoille. Vaikka käytännön vaikutukset jäisivät pieniksi, on ilmoitus kuitenkin selvä tökkäisy kohti ay-liikettä. Niille jäsenmaksuperintä on tärkeä keino varmistaa, että työntekijöiden on mahdollisimman helppoa kuulua liittoon.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat