Professori: Tiedustelulakien pykälistä 30 ristiriidassa perustuslain kanssa – ”Lienee uusi Suomen ennätys” - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Professori: Tiedustelulakien pykälistä 30 ristiriidassa perustuslain kanssa – ”Lienee uusi Suomen ennätys”

Martin Scheininin mukaan perustuslakivaliokunta totesi ”suoranaisia ristiriitoja” perustuslain kanssa 30 pykälässä. Professori pitää ”täysin realistisena”, että puolustus- tai hallintovaliokunta tulevat hyväksymään lakiin perustuslain vastaisia ehdotuksia.

Professori Martin Scheinin pitää täysin realistisena mahdollisuutta, että puolustus- tai hallintovaliokunnan mietinnöt tulevat sisältämään perustuslainvastaisia ehdotuksia. Kuva: Juha Roininen

Julkaistu: 19.11.2018 12:46

Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin uskoo, että hallitus on tehnyt Suomen ennätyksen esittämällä tiedustelulakeja, joiden pykälistä 12 prosenttia on perustuslain vastaisia.

”Kun mittapuuna pidetään perustuslakivaliokunnan lausuntojen lopussa rutiininomaisesti esiintyvää pontta, suoranaisia ristiriitoja perustuslain kanssa todettiin 30 pykälässä, jakautuen tasan siviili- ja sotilastiedustelulakien kesken. Vaikka molemmat hallituksen esitykset ovat laajoja, kattaen yhteensä noin 250 uutta tai muutettavaa lakipykälää, perustuslainvastaisiksi nyt todettujen pykälien osuus lienee uusi Suomen ennätys”, Scheinin kirjoittaa Perustuslakiblogissa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Politiikka

Luetuimmat

Uusimmat