Tutkija ehdotti suomalais­sotilaiden kotiuttamista Afganistanista ja Irakista – poliitikot tyrmäävät ajatuksen populistisena ja trumpilaisena - Politiikka | HS.fi

Tutkija ehdotti suomalais­sotilaiden kotiuttamista Afganistanista ja Irakista – poliitikot tyrmäävät ajatuksen populistisena ja trumpilaisena

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk) ovat samaa mieltä puolustusministeri Jussi Niinistön kanssa. Kanerva pitää vetäytymisajatusta ”trumpilaisena”.

Suomalaiset ISAF:n rauhanturvaajat vartioivat Sholgaran kylässä Balkin maakunnassa Afganistanissa helmikuussa 2013.­

4.1.2019 12:33 | Päivitetty 4.1.2019 13:58

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) ei tue ajatusta sotilaiden kotiuttamisesta Afganistanista ja Irakista tällä hetkellä.

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak sanoi perjantaina HS:ssä, että Suomen pitäisi vakavasti harkita joukkojen kotiuttamista Irakista ja Afganistanista. Salonius-Pasternakin mielestä perusteet sotilaiden pitämiseksi maissa ovat heikkoja, ja poliitikoiden tulee miettiä, kantavatko he vastuun henkilövahingoista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat