Supo ja sotilastiedustelu saavat vapaasti valita tietoliikennetiedustelun hakuehdot – vain ”välttämätön” puuttuminen viestintäsalaisuuteen sallittu - Politiikka | HS.fi

Supo ja sotilastiedustelu saavat vapaasti valita tietoliikennetiedustelun hakuehdot – vain ”välttämätön” puuttuminen viestintäsalaisuuteen sallittu

Eduskunnan valiokunnat pitävät tärkeänä, että tiedustelijat pitävät valvojaa varten pöytäkirjaa vahingossa avatuista viesteistä ja niiden hävittämisperusteista. Tiedustelulait etenevät täysistuntojen käsittelyyn.

Kansanedustajat linjasivat vielä kerran, kuinka väljällä suodattimella Supo ja sotilastiedustelu saavat seurata tietoliikennettä.

1.3.2019 19:41

Kansanedustajat linjasivat perjantaina, että Supo ja sotilastiedustelu saavat valita vapaasti tietoliikennetiedustelun hakuehdot kunhan ne eivät kohdistu viestin sisältöön. Eduskunnan hallinto- ja puolustusvaliokunnat lisäsivät pykälään kuitenkin muun muassa määräyksen, että luottamuksellisen viestin salaisuuden suojaan puuttuva tiedustelun hakuehto pitää rajata ”tarkoituksen kannalta välttämättömään”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat