Seuraava hallitus saattaa pohtia oppivelvollisuuden pidentämistä, mutta kokkiopiskelijoilta ei tule tukea: ”Valtiollahan menee ihan sikana rahaa” - Politiikka | HS.fi

Seuraava hallitus saattaa pohtia oppivelvollisuuden pidentämistä, mutta kokkiopiskelijoilta ei tule tukea: ”Valtiollahan menee ihan sikana rahaa”

HS kysyi kokkiopiskelijoilta, mitä mieltä he olisivat oppivelvollisuuden pidentämisestä tai toisen asteen maksuttomuudesta. Kumpikaan ei saanut varauksetonta tukea: ”Valtiollahan menee ihan sikana rahaa.”

Joanna Nikka (vas.), Iiro Nevalampi, Mila Henttonen ja Mats Wikstedt tulivat suoraan peruskoulusta ammattikouluun, mutta eivät kannata pakollista ammattikoulua tai lukiota.

22.3.2019 2:00 | Päivitetty 22.3.2019 6:53

Pääsevätkö – tai joutuvatko – Eelit, Eevit ja muut viime vuonna syntyneet lapset aloittamaan esikoulun jo viisivuotiaana, ja jatkuuko heidän pakollinen opintiensä aina 19-vuotiaaksi asti?

Koulutusta koskevista aiheista oppivelvollisuuden laajennus noussee keskeiseksi seuraavissa hallitusneuvotteluissa. Vaalien tuloksesta riippuu, mistä päästä pidennys pannaan alulle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat