Vaalitulos ratkesi äärimmäisen niukasti: Sdp suurin, vaali­päivän äänivyöry toi perus­suomalaiset lähes tasoihin – lue HS:n analyysit tuloksesta

Kaikki äänet on nyt laskettu. Lue HS:n koko illan ajan päivittyneestä analyysista, miten vaaleissa kävi ja mitä tulos merkitsee.

Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset ja Antti Rinteen Sdp kävivät vaali-illan aikana tiukkaa kamppailua suurimman puolueen asemasta.

14.4.2019 18:22 | Päivitetty 15.4.2019 6:24
  • Sdp on alustavan laskennan mukaan noussut uuden eduskunnan suurimmaksi puolueeksi 17,7 prosentin ääniosuudella, kun kaikki äänet on laskettu. Puolue saa 40 paikkaa eduskuntaan. Vaali-illan kamppailu oli tiukka, ja perussuomalaiset nousivat illan aikana aivan Sdp:n kannoille 39 edustajalla ja 17,5 prosentin ääniosuudella. Puolueiden välinen ero on runsaat 6 800 ääntä.

  • Kolmantena oleva kokoomus saa 38 edustajaa. Sdp:n ja perussuomalaisten lisäksi voittajiksi nousivat vihreät ja vasemmisto: vihreät saa viisi ja vasemmisto neljä lisäpaikkaa eduskuntaan.

  • Vaalien häviäjä on keskusta (31 paikkaa), joka menettää 18 edustajaa viime eduskuntavaaleihin verrattuna. Siniset putoaa eduskunnasta.

HS seurasi vaali-iltaa hetki hetkeltä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat