rac
Useat puolueet olivat HS:n eurovaalitentissä valmiita uudistamaan EU:n tiukkoja kilpailu- ja valtiontukisääntöjä muun muassa Kiinan kasvavan taloudellisen voiman takia.

”Huoli Kiinan voimakkaasta toiminnasta, markkinoiden valtaamisesta pitkän aikavälin strategialla pitää ottaa huomioon”, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Sdp:tä edustanut puoluesihteeri Antton Rönnholm vaati EU:hun vahvan kilpailupolitiikan rinnalle myös vahvaa teollisuuspolitiikkaa.

HS:n tentissä ottivat yhteen kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat. Kilpailupolitiikasta tentissä puhuttiin siksi, että suhtautuminen siihen saattaa olla murroksessa: EU:n komission kilpailuosasto on perinteisesti ollut tiukka kilpailu- ja valtiontukisääntöjen valvoja. Tämän tarkoituksena on ollut pelikentän tasoittaminen reiluksi EU:ssa toimiville yrityksille.

Tilannetta on muuttanut se, että kiinalaisyritykset valtaavat alaa maailmassa usein Kiinan valtion tuella. Viime päivinä otsikoissa on ollut Yhdysvaltain päätös asettaa kiinalainen verkkolaitteiden ja puhelinten valmistaja Huawei kieltolistalle, mikä estää sitä ostamasta teknikkaa yhdysvaltalaisilta yrityksiltä ilman ministeriön erillistä hyväksyntää.

”Me emme voi olla niin sinisilmäisiä, että vaikka tilanne globaalisti muuttuu, pidämme sinnikkäästi kiinni siitä mitä meillä on, olkoon mikä kruununjalokivi tahansa. Meidän täytyy suojella ja kehittää sisämarkkinaa, mutta ymmärtää, että elämme globaalissa markkinassa”, Orpo sanoi.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi, että EU:n lainsäädäntö ei tahdo pysyä enää maailmalla muuttuvan tilanteen perässä.

”Kiinalaiset yritykset kasvavat elämää suuremmiksi ja niiden kanssa on erittäin vaikeaa kilpailla, jos ei ole yhtä suuri”, hän sanoi.

Arvostelua tiukasta kilpailutulkinnastaan EU:n komissio sai etenkin alkuvuodesta, kun se esti ranskalais-saksalaisen raidealan jätin rakentamisen Siemensin ja Alstomin toimintoja yhdistelemällä. Syynä oli, että suunnitelma olisi vääristänyt kilpailua.

Sen jälkeen europarlamentissa vahvan keskustaoikeistolaisen EPP-puolueen kärkiehdokas Manfred Weber ilmoitti, että jos hän olisi ollut komission puheenjohtaja, yhdistyminen olisi mennyt läpi. Myös Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire piti komission päätöstä virhearviona.

HS seurasi tenttiä hetki hetkeltä. Lue seuranta täältä:

Lopuksi osanottajien pitää pitää puhe - Essayah siteeraa mummoaan: "Voi Sari, kun ei koskaan tulisi sotaa"

Eurovaalien ongelma kerrasta toiseen on se, että suomalaiset eivät jaksa äänestää. Viime eurovaaleissa ääntänsä käytti vain 40 prosenttia äänioikeutetuista.

Puheenjohtajat saavat nyt haasteen.

Tentin juontajat Marko Junkkari ja Jarno Hartikainen pyytävät heitä kuvittelemaan tilanteen, jossa heidät on kutsuttu Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoaan nuorisotapahtumaan puhumaan eurovaaleista.

Jokaisen on pidettävä puolen minuutin puhe, jossa he kannustavat nuorisoa äänestämään.

Petteri Orpo: Nyt on vaalit joissa kannattaa mennä äänestämään, koska EU:ssa päätetään nuorten kannalta tärkeistä asioista. EU:ssa pidetään huolta monista arkipäivän asioista, kuten siitä, etteivät kännykkämaksut nouse liian korkeiksi.

Jussi Halla-aho: Vanhempien ikäluokkien ääni kuuluu eurovaaleissa nuoria enemmän sekä siksi, että vanhemmat äänestävät enemmän että siksi, että heitä on väestön ikääntymisen vuoksi enemmän. Nyt tehdään niitä päätöksiä, joiden kanssa tämänhetkiset nuoret elävät 10 tai 20 v myöhemmin.

Sari Essayah: Haluan vedota kaikkein tärkeimpään. Minun mummoni syntyi 1903, ja hän näki sodat. Tärkein asia, josta hän aina muistutti, oli: "Voi Sari, kun ei koskaan tulisi sotaa." Tärkein mitä EU on saanut aikaan on kestävä rauhan aika.

Hanna Sarkkinen: Nyt on kyse sinun tulevaisuudestasi. Jos sinä et käytä valtaa, jos sinä et äänestä, joku muu käyttää sitä sinun puolestasi.

Antton Rönnholm: Miettikää mitä mahdollisuuksia EU tarjoaa jos haluat mennä vaihtoon, käyttää yhteistä rahaa tai saada halvemmat puhelut. Jos sinä et päätä joku muu päättää sinun puolestasi.

Silja Borgarsdóttir Sandelin: Jos olet nuori, joka olet nyt monta viikkoa perjantaisin ollut eduskuntatalon ulkopuolella ilmastomielenosoituksessa sanomassa että poliitikot eivät tee tarpeeksi, niin nyt on aika äänestää sellaista ehdokasta, joka haluaa viedä eteenpäin ilm muut hill

Haavisto: Monia huolettaa ilmastonmuutos suuri nuorisotyöttömyys. EU ei ole Brysselissä, se on täällä meidän keskuudessamme.

Onko työvoiman vapaa liikkuvuus Suomelle ongelma vai keskeinen ehto pärjäämiselle?

Tentissä keskustellaan työvoiman vapaasta liikkuvuudesta.

Perussuomalaiset vaativat sen rajoittamista, muut ovat tässäkin enimmäkseen päinvastaista mieltä.

”Meille syntyy kahdet työmarkkinat, syntyy työvoimareservi, joka kilpailee matalammalla hinnalla", perussuomalaisten Jussi Halla-aho sanoi.

Kokoomuksen Petteri Orpon mukaan taas vapaa liikkuvuus on "aivan keskeinen asia Suomen pärjäämiselle". Hänen mukaansa ilman sitä Suomessa ravintolat eivät pyörisi, vanhukset jäisivät hoitamatta, autoja ei koottaisi Uudenkaupungin tehtaalla eikä laivoja rakennettaisi Meyerin telakalla.

"Me ei pärjätä ilman ulkolaista työvoimaa ja parasta ulkolaista työvoimaa ovat EU:n kansalaiset."

Samaa mieltä on vihreiden Pekka Haavisto.

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen myöntää, että ulkomaiseen työvoimaan liittyvä alipalkkaus on todellinen ongelma, mutta vastaus siihen ei ole rajojen kiinni laittaminen.

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen vetää esiin ikivanhan legendan "kurkkudirektiivistä"

Kun puolueiden edustajilta kysytään, mihin asioihin puuttumista EU:n pitää vähentää, vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen kaivaa koipallojen keskeltä esiin ikivanhan legendan "kurkkudirektiivistä".

Hänen mukaansa EU:n puuttuminen käyriin kurkkuihin on esimerkki liian yksityiskohtaisesta tuotesääntelystä.

"Käyrät kurkut ovat tosi korni esimerkki mutta siellä on kuitenkin totuuden siemen takana", hän sanoi.

Kyseessä oli kurkuntuottajien aikoinaan toivoma asetus, joka säänteli kurkkujen sallittua käyryyttä. Se kumottiin yli vuosikymmen sitten.

Vihreiden Pekka Haavisto sanoo, että hänkin olisi maininnut "kurkkudirektiivin", ellei olisi keskustellut asiasta erään vihannestukkurin kanssa.

"Hän sanoi, että se on paras direktiivi jota on tehty, koska se säästää pakkaustilaa", Haavisto kertoi.

Viisi puoluetta vaatii velvoittavia turvapaikanhakijakiintiöitä

Tentissä siirrytään maahanmuuttoon.

Puolueilta kysytään, pitäisikö EU-maiden sopia turvapaikkakiintiöistä niin, että jos yhteen maahan saapuu äkillisesti suuri määrä turvapaikanhakijoita, muut EU-maat olisivat velvollisia ottamaan osan ihmisistä ennalta sovittujen kiintiöiden mukaan.

Myöntävästi tähän vastaavat Rkp, vasemmistoliitto, Sdp, kokoomus ja vihreät.

Keskustan Juha Sipilä perustelee kieltävää vastaustaan sillä, että maiden velvoittaminen ottamaan turvapaikanhakijoita kiintiöiden perusteella ei ole realismia.

Kristillisdemokraattien Sari Essayahin mukaan tällainen lisäisi turhan paljon Euroopan vetovoimaa mahdollisten turvapaikanhakijoiden mielissä.

"Viesti olisi se, että kun keinolla millä hyvänsä pääset tälle puolelle Välimerta, niin kyllä me sitten jaamme teidät eri puolille Eurooppaa", hän sanoi,

Myös vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen myöntää, että sitova taakanjako ei välttämättä ole realismia. Hänen mukaansa siihen pitäisi silti pyrkiä jo siksi, että myös Suomi voi joskus olla vastaavassa tilanteessa.

Kysymyksessä taustalla on se, että vuonna 2015 Eurooppaan saapui yli miljoona turvapaikanhakijaa lähinnä Kreikan ja Italian läpi. Vaikka tulijoiden määrä on romahtanut sittemmin, turvapaikkajärjestelmän ongelmia ei vieläkään ole ratkaistu.

  

Verotuksen yhtenäistäminen innostaa vain vasemmistoliittoa, Sdp:tä ja vihreitä

Seuraavaksi siirrytään verotukseen. Puolueiden edustajilta kysytään, pitäisikö monikansallisten suuryritysten verosuunnittelua ja jäsenmaiden välistä verokilpailua hillitä asettamalla yhteisöverolle minimiraja koko EU:ssa.

Vain vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, Sdp:n Antton Rönnholm ja vihreiden Pekka Haavisto tukevat tätä käsiäänestyksessä.

Sarkkisen mukaan yhteisöveron minimiraja voisi olla esimerkiksi 20 prosenttia.

Keskustan Juha Sipilä korostaa, että verotuksen pitää pysyä kansallisissa käsissä. Hän muistuttaa, että eri EU-maissa harmaan talouden osuus vaihtelee huomattavasti.

Taustalla kysymyksessä on se, että viime vuosina EU:ssa on puhuttu paljon siitä, kuinka monikansallisten yritysten aggressiivista verosuunnittelua voitaisiin hillitä. Siirtelemällä voittoja ja hyödyntämällä eri maiden verotuksen porsaanreikiä monikansalliset yritykset kuten Apple, Starbucks ja Amazon ovat välttäneet satojen miljoonien tai jopa miljardien eurojen verot.

 

Näin puolueet tiivistävät näkemyksensä Suomen EU-linjasta

Puolueiden edustajia pyydetään kuvittelemaan seuraava tilanne:

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa ja Suomessa järjestetään iso EU-tapahtuma. Kansainvälistä mediaa on paljon paikalla ja olette nyt suorassa lähetyksessä miljoonille televisionkatsojille. Kerro pähkinänkuoressa, mikä on teidän puolueenne näkemys Suomen EU-politiikan linjasta.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah: Enemmän irti EU:sta. Haluamme kehittää EU:ta itsenäisten valtioiden yhteisönä.

Vihreiden Pekka Haavisto: EU on välttämätön väline, joka antaa mahdollisuuden maiden väliseen yhteistyöhön keskeisissä kysymyksissä.

Keskustan Juha Sipilä: EU:n pitää olla iso isoissa asioissa ja pieni pienissä. Kasvun turvaaminen, turvallisuus ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Kokoomuksen Petteri Orpo sanoo, että Sipilä on lukenut hänen puheensa: EU:n pitää keskittyä niihin asioihin, joissa se pystyy tuottamaan lisäarvoa.

Sdp:n Antton Rönnholm: Meidän valintamme on ollut EU, ja se valinta on ollut "yes" eikä "njet". On kehitettävä ihmisten sosiaalisia oikeuksia eri puolilla Eurooppaa

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho: EU:n ei pidä olla supervaltaprojekti.

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Haluamme ratkaista aikamme suurimpia rajat ylittäviä ongelmia yhdessä muiden EU-maiden kanssa.

Rkp:n Silja Borgarsdottir Sandelin: Rkp haluaa nähdä mahdollisuudet EU:ssa, ei vain ongelmia. EU:ssa pitää olla vapaus.

Halla-aho vastaan muut -asetelma

Tähän mennessä tentissä on toistunut jo useaan otteeseen eduskuntavaalien tenteistä tuttu kaava: Perussuomalaisten Jussi Halla-aho erottuu mielipiteillään muista keskustelijoista. Näin muodostuu Halla-aho vastaan muut -asetelmia. Viimeksi tämä nähtiin ilmastokeskustelussa, jossa Halla-aho korosti sitä, että Euroopan ei pidä tehdä sellaisia toimia, joista muut maanosat luistavat ja saavat sitä kautta kilpailuetua taloudessa. Laaja joukko muita keskustelijoita korosti sitä, että Eurooppa voi johtaa ilmastonmuutoksen vastaista työtä ja on siihen riittävän iso tekijä.

Keskustelijoista vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen on saanut selkeästi esitettyä vasemmiston erilaisen vaihtoehdon Halla-ahon näkemyksille. Myös keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Petteri Orpo ovat taitavina vaalitenttien konkareina onnistuneet tähän mennessä hyvin.

Suurin osa haluaa EU:n kiristävän päästövähennystavoitteitaan, vaikka Kiina ja Yhdysvallat eivät niin tekisi

Tentissä siirrytään ilmastoaiheisiin. Osanottajilta kysytään käsiäänestyksellä kantaa seuraavaan kysymykseen:

Pitääkö EU:n sitoutua kiristämään omaa päästövähennystavoitettaan, vaikka isot kilpailijamaat kuten Kiina ja Yhdysvallat eivät näin tekisi?

Kaikki muut paitsi perussuomalaisten Jussi Halla-aho nostavat kätensä ylös.

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkisen, vihreiden Pekka Haaviston ja Sdp:n Antton Rönnholmin mukaan EU:n pitää asettua ilmastoasioissa johtajan asemaan.

"Jonkun pitää johtaa ja kuka muu johtaisi jos ei EU", sanoo vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen.

Halla-aho perustelee poikkeavaa kantaansa sillä, että Eurooppa työntää saastuttavaa teollisuutta muihin maihin, jos se asettaa kunnianhimonsa liian korkealle.

"Ilmastokysymykset ovat globaaleja", sanoo Halla-aho. "Aina kun tehdään paikallisia ratkaisuja, on pohdittava niiden globaaleja vaikutuksia."

 

Kokoomuksen riippana on Unkarin Orbán

Kokoomus ja kristillisdemokraatit kuuluvat europarlamentissa EPP-ryhmään, johon kuuluu myös Unkarin pääministerin Viktor Orbánin johtama Fidesz. Orbán on koko valtakautensa vaikeuttanut opposition, kansalaisjärjestöjen ja vapaan median toimintaa. Hän on avoimesti hylännyt liberaalin demokratian.

 Tänä keväänä kokoomus ja joukko muita EPP-läisiä puolueita vaati Fideszin erottamista puolueesta.

 EPP ei kuitenkaan erottanut Fidesziä, vaan niin sanotusti jäädytti jäsenyyden vaalien yli.

Orpolta kysytään, mitä kertoo EPP:n arvoista, että vieläkään ryhmän enemmistö ei katso, että Orbán olisi ylittänyt sovinnaisuuden rajat.

"Kokoomus on ollut aktiivisin toimija siinä, että Fideszin erottamisprosessi saatiin alkuun", Orpo sanoo.

Hänen mukaansa kokoomus oli valmis erottamaan Fideszin, mutta Saksan mahtipuolue CDU ei tätä halunnut.

Halla-aholta tiedustellaan, toivottaisiko hän Orbánin tervetulleeksi uuteen kansallismielisten ryhmään, jota perussuomalaisetkin ovat europarlamentissa puuhaamassa. Halla-ahon vastaus kuitenkin keskeytyy ankaraan yskänpuuskaan.

"Kyllä me jaamme monia näkemyksiä heidän kanssaan", Halla-aho sanoo toettuaan.

Hän myöntää, että Unkarissa on paljon korruptioon ja huonoon hallintoon liittyviä ongelmia. Hänen mukaansa samat ongelmat toistuvat kuitenkin myös Romanian sosiaalidemokraattisessa puolueessa.

"Sen hyökkäyksen joka Unkariin ja Fidesziin kohdistuu [ -- ] tosiasiallinen syy on se, että Orbán pyrkii torjumaan haitallista maahanmuuttoa Unkariin."

Halla-aho puolustautuu liittyen liittolaispuolueensa Venäjä-skandaaliin

Perussuomalaisten Jussi Halla-aholta kysytään viikonlopun kohusta, joka liittyy Itävallan FPÖ-puolueeseen.

Viikonloppuna julkisuuteen tuli salaa kuvattu video, jolla Itävallan varakansleri Heinz-Christian Strache tapaa venäläisen oligarkin sukulaisena esiintyvän naisen. Videolla Strache pyytää naiselta vaalirahoitusta ja lupaa vastineeksi julkisia rakennushankkeita.

Strache on Itävallan vapauspuolueen FPÖ:n puheenjohtaja. FPÖ on yksi puolueista, jotka haluavat vaalien jälkeen muodostaa Euroopan parlamenttiin suuren kansallismielisen ja maahanmuuttovastaisen ryhmän. Myös perussuomalaiset ovat liittymässä tähän ryhmään

Ovatko perussuomalaiset yhä valmiita yhteistyöhön FPÖn kanssa, Halla-aholta kysytään.

"FPÖ:n pitää nyt perata tämä tapaus huolellisesti", Halla-aho sanoo. Hänen mukaansa on selvitettävä, onko kyse yksittäisestä ihmisestä vai laajemmasta rakenteesta.

Kokoomuksen Petteri Orpo pitää isona kysymyksenä sitä, että perussuomalaiset ovat menossa ryhmään, jossa on selkeästi Venäjä-mielisiä puolueita.

Myös keskustan Juha Sipilä pitää asiaa "äärimmäisen vakavana".

"Tämä kertoo oikeistopopulismin tilasta Euroopassa ja siihen pitää suhtautua vakavasti, mutta ei sillä pidä syyllistää perussuomalaisia Suomessa."

Halla-aho puolustautuu, että perussuomalaisten "niin sanotusta Venäjä-mielisyydestä on räksytetty" vuosikausia, vaikka hänen mukaansa perussuomalaisten Venäjä-linja on ollut aivan selvä. Perussuomalaiset on korostanut olevansa Venäjä-kriittinen puolue.

Halla-aho muistuttaa, että kokoomuksen Alexander Stubbkin on vaatinut viisumivapautta Venäjän kanssa.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinkiläinen Mesi Kissaniitty on 14-vuotias ja elää väärän suku­puolen kehossa

  2. 2

   Antti Rintanen, 28, on jo lääkäri, neljän lapsen isä, maailman­mestari ja vaimokin tekee uraa: nyt hän paljastaa miten perheen aika riittää kaikkeen

  3. 3

   Outojen päänsärkyjen ja lihasjumien syy saattaa löytyä suusta

   Tilaajille
  4. 4

   Keskellä Helsingin kallista ja haluttua omakotialuetta on rapistunut jo vuosikausia kaksi autiotaloa, jotka omistaa sama ihminen

  5. 5

   Maailma jännittää Trumpin ja Xin tapaamista – osa asian­tuntijoista pelkää kauppa­sodan laajenemista ja pikaista taantumaa

  6. 6

   Antti Holma itkee, rakastuu ja juoruilee, ja juuri siksi sadattuhannet kuuntelevat hänen podcastiaan

   Tilaajille
  7. 7

   Some teki teinityttöjen paineista jatkuvia, mutta se on vain yksi syy heidän yhä pahenevassa pahoinvoinnissaan

   Tilaajille
  8. 8

   ”Ihmettelen Suomen hitautta, kun siellä on vain muutama kymmenen ihmistä” – järjestöjen mukaan kansain­välinen oikeus pakottaa tuomaan sekä lapset että aikuiset Suomeen Isis-leiriltä

  9. 9

   KT: Kuntien henkilöstö­kulut kasvavat 150 miljoonaa euroa enemmän kuin hallitus on laskenut

  10. 10

   Kun Pirkko Lahti luennoi, tila loppuu kesken ja yleisö haltioituu – psykologi laati kymmenen väitettä hyvästä elämästä, jotka jokaisen tulisi esittää itselleen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun Pirkko Lahti luennoi, tila loppuu kesken ja yleisö haltioituu – psykologi laati kymmenen väitettä hyvästä elämästä, jotka jokaisen tulisi esittää itselleen

   Tilaajille
  2. 2

   Alamäkipyöräilyn suosio kasvaa nopeasti: Espoossa laskettelukeskukseen raivattiin viisi rataa, joista helpoimman ”pystyy ajamaan Alepa-fillarilla”

  3. 3

   Iiris Suomela on ajautunut julkisuudessa vihaiseksi tasa-arvo­loukkaantujaksi, vaikka haluaa puhua veroista

  4. 4

   Hollannin poliisi hoksasi toimisto­rakennuksen koossa risti­riidan ja löysi sala­huoneen: paljastui maan kaikkien aikojen huume­kätkö

  5. 5

   Tupakointi näyttää muovaavan persoonallisuutta, eivätkä muutokset ole suotuisia

   Tilaajille
  6. 6

   Yksi juoma sai täydet viisi tähteä, kun HS testasi suomalaiset siiderit – ison panimon tekele tyrmättiin limonadimaiseksi

   Tilaajille
  7. 7

   Poliisi epäilee: Norjalais­miljardöörin vaimon sieppaus oli lavastettu, naisen uskotaan kuolleen

  8. 8

   Keskellä Helsingin kallista ja haluttua omakotialuetta on rapistunut jo vuosikausia kaksi autiotaloa, jotka omistaa sama ihminen

  9. 9

   Petteri Kontio muutti koirankopin Airbnb-asunnoksi Tapiolassa: ”Suorastaan tilava verrattuna telttaan”

  10. 10

   Anne Lister oli bisnesnainen, pistooliampuja sekä vallaton rakastaja, joka kirjoitti päiväkirjaansa: ”Aina minulla on joku tyttö mielessä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Keskellä Helsingin kallista ja haluttua omakotialuetta on rapistunut jo vuosikausia kaksi autiotaloa, jotka omistaa sama ihminen

  2. 2

   Särkynyt mieli pyrki raivoisasti eteenpäin, mutta lopulta se törmäsi seinään – Touko Aalto kertoo hetkestä, johon elämä ja ura pysähtyivät

   Tilaajille
  3. 3

   Yhdestä vahinko­vilautuksesta räjähti musiikki-ilmiö, joka hakee vertaistaan – Näin nousi ja hiipui artisti nimeltä Kikka

   Tilaajille
  4. 4

   Aamupuuro on luultua huonompi aamupala

   Tilaajille
  5. 5

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörätielle pysäköidystä poliisiautosta ja päätyi putkaan: Poliisi kadotti lomakkeen ja vapautui vastuusta

  6. 6

   Asuntolainat, palkat, säästöt, sijoitukset: Nolla­korkojen maailmasta on tulossa uusi normaali, ja se jakaa meidät voittajiin ja häviäjiin

   Tilaajille
  7. 7

   75 vuotta sitten puna-armeija hioi huippuunsa strategian, jolla Venäjä on järkyttänyt maailmaa kerta toisensa jälkeen

  8. 8

   Helsingin koillisella laidalla asuu ryhmä miehiä, jotka ovat omistaneet elämänsä siniselle jumalalle

  9. 9

   Helsingin edustalla on saari, jossa aika on pysähtynyt vuoteen 1952: ”Emme seuraa trendejä”

  10. 10

   Kun Pirkko Lahti luennoi, tila loppuu kesken ja yleisö haltioituu – psykologi laati kymmenen väitettä hyvästä elämästä, jotka jokaisen tulisi esittää itselleen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää