Laura Huhtasaari lopettaisi vapaan liikkuvuuden ja kutistaisi Euroopan unionia sisältäpäin: ”En halua kustantaa muiden tomaatteja” - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Laura Huhtasaari lopettaisi vapaan liikkuvuuden ja kutistaisi Euroopan unionia sisältäpäin: ”En halua kustantaa muiden tomaatteja”

Perussuomalaisten europarlamentaarikoksi nouseva varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari uskoo, että Euroopan oikeistopopulistit pystyvät siirtämään mahdolliset erimielisyydet sivuun ja puhaltamaan yhteen hiileen.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ei halua sanoa, ottaisiko hän oikeistopopulistien uuteen parlamenttiryhmään mukaan Kreikan uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ei halua sanoa, ottaisiko hän oikeistopopulistien uuteen parlamenttiryhmään mukaan Kreikan uusnatsipuolue Kultaisen aamunkoiton. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Julkaistu: 27.5.2019 21:23

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa saattoi aistia, että eurovaalien tulos ei ollut toiveiden mukainen.

Oikeistopopulistiset puolueet lisäsivät toki kannatustaan, mutta kokonaisuutena katsoen ne eivät saaneet äänivyöryä. Vaaleja pidettiin pikemminkin voittona Euroopan unionin integraatiota kannattaville voimille. Vihreät ja liberaalit saivat ison äänisaaliin.