Hyrynsalmella vain alle kolmannes ääni­oikeutetuista kävi uurnilla euro­vaaleissa – Kunnan­johtaja: ”Miksi äänestää kun tulos on selvä!” - Politiikka | HS.fi

Hyrynsalmella vain alle kolmannes ääni­oikeutetuista kävi uurnilla euro­vaaleissa – Kunnan­johtaja: ”Miksi äänestää kun tulos on selvä!”

Viime vaaleissa passiivisimman Kaavin kunnan asukkaat innostuivat eurovaaleista hieman aiempaa enemmän. Vain viidessä kunnassa yli 60 prosenttia äänesti. Kauniaisissa oli jälleen maan korkein äänestysaktiivisuus. Suomen aktiivisuus jäi kymmenen prosenttiyksikköä EU-keskiarvosta.

Kaarina Autio antoi äänensä ennakkoon Postitalossa Helsingissä. Helsingin vaalipiirissä äänestettiin innokkaimmin Suomessa – äänioikeuttaan käytti 55,7 prosenttia.­

30.5.2019 18:35

Viime viikolla pidetyt EU-parlamentin vaalit saivat eurooppalaiset liikkeelle selvästi edellisvaaleja paremmin. Myös Suomessa aktiivisuus nousi hieman viime vaaleista, mutta jäi selkeästi EU-maiden keskiarvon alapuolelle.

Suomessa kotimaassa äänestäneistä 42,7 prosenttia kävi uurnilla, kun viisi vuotta sitten lukema oli 41 prosenttia. EU-maissa äänesti tällä kertaa keskimäärin 51 prosenttia ihmisistä, kun edellisvaaleissa luku oli 42,6.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat