Maria Ohisalo nousee vihreiden johtoon historiallisessa tilanteessa, mutta edessä voi olla kivuliaita kompromisseja puolueen ydin­kysymyksissä, sanoo tutkija

Ohisalo sanoo painottavansa omia osaamisalueitaan: köyhyys- ja eriarvoisuuskysymyksiä. Tutkijan mukaan suurta linjanmuutosta ei ole näköpiirissä, mutta hallitustaipaleella eteen saattaa tulla vaikeita kysymyksiä.

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Pekka Haavisto, uudeksi puheenjohtajaksi valittu Maria Ohisalo ja kansanedustaja Emma Kari vihreiden puoluekokouksessa Porissa lauantaina.

15.6.2019 19:51

Pori.

Helsinkiläisen Maria Ohisalon, 34, valinta vihreiden puheenjohtajaksi ei ollut yllätys, sillä hän oli ainoa ehdokas. Sen sijaan suurempi kysymysmerkki on, mihin suuntaan tuore puheenjohtaja puoluettaan ohjaa.

Vihreiden tilanne on ainutlaatuinen, koska sillä on ensimmäistä kertaa hallussaan kolme ministerinsalkkua, joista sisä- ja ulkoministerin salkut ensimmäistä kertaa. Toukokuussa järjestetyissä eurovaaleissa vihreät sai historiansa parhaan vaalituloksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat