Suomi vetää EU-puheen­johtajuuden säästö­budjetilla: Kuluista leikattiin 20 miljoonaa euroa, vieraille tarjotaan hana­vettä eikä avajais­gaalaa järjestetä

Suomen puheenjohtajuus alleviivaa ilmasto- ja ympäristöteemoja. Lahjarahat käytetään lentopäästöjen kompensointiin ja kokouksia on vain puolet esimerkiksi Viron puheenjohtajuuteen verrattuna. Kokouspaikkakuntia on vain yksi, kun niitä on aiemmin ollut 21.

EU-puheenjohtajamaa Suomi järjesti Lahdessa epävirallisen huippukokouksen lokakuussa 2006. Tänä vuonna huippukokouksia ei ole kalenteriin merkitty. Kuva pääminiseri Matti Vanhasen tiedotustilaisuudesta EU-komission vierailulta Säätytalolta kesällä 2006.

26.6.2019 2:00 | Päivitetty 26.6.2019 10:28

Kokouksia pidetään tavallista vähemmän, lahjakasseja ei jaeta, kotimaisella designilla ei pöyhkeillä. Suomea ei juurikaan esitellä, turismia ei tuputeta.

Suurta avajaisgaalaa Helsingissä ei järjestetä. Jopa puheenjohtajakauden visuaalinen ilme on kierrätetty uusiksi kolmentoista vuoden takaisesta aihiosta, jonka suunnittelija on sama kuin silloinkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat