Opettajat ja opiskelijat uupuvat, koulut eriytyvät, lähiopetus ei riitä – Miten koulu korjataan, opetusministeri Li Andersson?

Kouluissa pidetään ongelmana muun muassa liian isoja ryhmäkokoja, erityisopetuksen toimimista ja lukiolaisten jaksamista. Mutta on koulussa paljon hyvääkin – se selvisi, kun HS kysyi tunnelmia viimeisiä lomapäiviään viettäviltä lapsilta ja nuorilta Helsingissä.

Eino Maunu, 13, ja Aleksi Karjalainen, 12, skuuttasivat Töölön ala-asteen pihalla perjantaina. He ovat siirtymässä syksyllä seitsemännelle luokalle. Maunun mielestä koulussa parasta tähän asti ovat olleet opettajat, jotka eivät ole liian totisia. ”Heidän kanssaan on pystynyt heittämään vitsiä ilman, että tarvitsee pelätä jälki-istuntoa. Myös kiusaamiset on saatu hyvin sovittua”, hän sanoo. Karjalainen odottaa alkavalta kouluvuodelta erityisesti uusia valinnaisia kouluaineita kuten kotitaloutta, fysiikkaa ja maantietoa.

6.8.2019 2:00 | Päivitetty 6.8.2019 7:56

Koulut alkavat tällä viikolla. HS kysyi toisen asteen opiskelijoiden, opettajien ja vanhempien edustajilta sekä lapsiasiavaltuutetulta, mitkä asiat heitä eniten huolettavat uuden lukuvuoden alkaessa.

Opetusministeri Li Andersson (vas) vastasi, mitä hallitus aikoo viidelle esiin nousseelle ongelmalle tehdä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat