Järjestäjät odottavat tuhansia osan­ottajia perjantain ilmasto­lakkoon – Mitä mieltä työn­antajien edustajat ja ammatti­liitot ovat lakkoilusta kesken työpäivän? - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Järjestäjät odottavat tuhansia osan­ottajia perjantain ilmasto­lakkoon – Mitä mieltä työn­antajien edustajat ja ammatti­liitot ovat lakkoilusta kesken työpäivän?

Tukea mielenosoittajien tavoitteille löytyy, mutta lakkoilulle kesken päivän ei.

Nuoret ilmastolakkolaiset vaativat kunnollisia ilmastotoimia aikuisilta ja poliitikoilta Eduskuntatalon portailla Helsingissä 24. toukokuuta. Perjantaina Eduskuntatalon rappusille arvioidaan tulevan osoittamaan mieltään tuhansia koululaisia ja muita nuoria sekä myös aikuisia. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Julkaistu: 26.9.2019 2:00, Päivitetty 26.9.2019 8:10

Perjantain ilmastomielenosoitukseen Helsingissä odotetaan jopa 10 000 osanottajaa, kertoo ympäristöjärjestö Greenpeacen ilmasto- ja energia-asiantuntija Olli Tiainen.

”Yksin Facebookin perusteella tulijoita olisi jo 4 000. Ja onhan Helsingistäkin tulossa kokonaisia koululuokkia opettajineen kaupungin luvan kanssa”, hän sanoo. Tapahtuman koolle kutsuneita kansalaisjärjestöjä on yhteensä noin 20.