Moni päättäjä pelkää somen ”kivityskampanjoita” – Tutkimuksen mukaan lähes puolet kansanedustajista ja näiden avustajista kohtaa vihapuhetta - Politiikka | HS.fi

Moni päättäjä pelkää somen ”kivitys­kampanjoita” – Tutkimuksen mukaan lähes puolet kansan­edustajista ja näiden avustajista kohtaa viha­puhetta

Vaikka päättäjiin kohdistuva ilkivalta on Suomessa harvinaista, pelkkä vihapuhe on saanut päättäjät suhtautumaan epäilevästi tuntemattomiin ihmisiin ja arastelemaan osallistumista julkiseen keskusteluun.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) avustajansa Petra Laitin kanssa Viha vallassa -tutkimuksen julkistustilaisuudessa perjantaina. Ohisalon saamia viestejä perkaa muun muassa Laiti. Hän sanoo, että vihaviestit aiheuttavat stressiä ja uupumusta myös hänelle.

4.10.2019 12:00 | Päivitetty 4.10.2019 15:39

Miltei puolet kansanedustajista tai näiden avustajista ja noin kolmannes kuntapäättäjistä on kohdannut vihapuhetta, joka liittyy heidän luottamus- tai virkatehtäviinsä. Naiset kohtaavat vihapuhetta miehiä useammin, selviää perjantaina julkistetusta tuoreesta tutkimuksesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat