Näin Suomesta tuli intohimoisesti lihaan suhtautuva kansa: ”Pelko on, että koko se elämänmuoto katoaa” - Politiikka | HS.fi

Näin Suomesta tuli intohimoisesti lihaan suhtautuva kansa: ”Pelko on, että koko se elämänmuoto katoaa”

Nauta on suomalaisille erityisen arvokas, vaikka vielä 50 vuotta sitten se oli harvinaista herkkua. Miten Suomesta tuli lihaan intohimoisesti suhtautuva kansa?

Suomalaiset syövät enemmän lihaa kuin koskaan, mutta käänteen ennustetaan tapahtuvan pian.­

25.10.2019 2:00 | Päivitetty 25.10.2019 15:28

Vuonna 1955 ei helsinkiläisissä kouluissa paljon ruoalla mässäilty. Kouluruokalistat laadittiin kahden viikon jaksoille, ja ne olivat täynnä vellejä, puuroja ja keittoja.

Maitoa tarjottiin viitenä päivänä viikossa. Siitä pidettiin kiinni, koska maito oli 1950-luvun koululaiselle tärkeä proteiininlähde. Lihaa oli lihakeitossa ja vähän hernekeitossa. Joka toinen viikko oppilaat saivat nakkimakkaran.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat