Mistä Postin lakossa on kysymys? Osapuolten näkemykset riidanaiheen palkkavaikutuksista ovat kaukana toisistaan - Politiikka | HS.fi

Mistä Postin lakossa on kysymys? Osapuolten näkemykset riidan­aiheen palkka­vaikutuksista ovat kaukana toisistaan

Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun mukaan ”työehtoshoppailu” laskisi ansioita jopa 50 prosenttia. Palvelualojen työnantajien Paltan mukaan kustannushyöty voisi olla enintään 25 prosenttia, mutta sopimusten hintavertailu on ennenaikaista, koska uusista palkoista ei ole vielä edes päästy neuvottelemaan.

Paun aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin työehtojen heikentämisiä vastaan Postin pääkonttorin edessä Helsingissä tiistaina.

12.11.2019 18:59

Osapuolten näkemykset postilaisten lakkoon johtaneen työriidan palkkavaikutuksista ovat kaukana toisistaan. Työntekijöiden mukaan ”työehtoshoppailu” laskisi palkkoja jopa 30–50 prosenttia, kun työnantaja näkee enintään 25 prosentin kustannusvaikutuksen, mikäli sopimusten hintavertailu tehtäisiin suoraviivaisesti. Toisaalta hintavertailua ei työnantajan mukaan ole vielä mahdollista edes tehdä, koska palkoista ja muista työehdoista ei ole päästy edes neuvottelemaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat