Teollisuuden suuri työehtosopimus hyväksyttiin: Kiky-tuntien poistaminen ja 3,3 prosentin palkankorotukset antavat suuntaa muille aloille - Politiikka | HS.fi

Teollisuuden suuri työehtosopimus hyväksyttiin: Kiky-tuntien poistaminen ja 3,3 prosentin palkankorotukset antavat suuntaa muille aloille

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton hallintoelimet hyväksyivät lauantaina iltapäivällä uuden työehtosopimuksen alalle. Ensimmäisenä vuotena palkkoja korotetaan 1,3 prosenttia ja toisena 2,0 prosenttia. Sopimus antaa suuntaa myös muiden alojen neuvotteluille.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle (vas.) ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kommentoivat neuvottelutilannetta joulukuussa.

4.1.2020 15:09 | Päivitetty 4.1.2020 17:04

Suomen teollisuuden suuria vientiyrityksiä edustava Teknologiateollisuus ja SAK:lainen Teollisuusliitto hyväksyivät alan uuden työehtosopimuksen lauantaina.

Työehtosopimus koskee noin 93 000 teollisuuden palkansaajan työehtoja, mutta vielä tärkeämpää on sen rooli päänavaajana talven työmarkkinakierrokselle. Sopimus antaa suuntaa muiden alojen palkankorotuksille ja työehtojen muutoksille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat