Valintauudistus laajenee: Lääkäriopintoihinkin voi tänä keväänä päästä pelkän todistuksen perusteella - Politiikka | HS.fi

Valintauudistus laajenee: Lääkäriopintoihinkin voi tänä keväänä päästä pelkän todistuksen perusteella

Ylioppilastodistuksen ja ammattikoulun arvosanat ovat nyt pääväylä jatko-opintoihin. Silti pääsykokeitakin pidetään lähes entiseen tapaan, mutta yhteispistevalinta poistuu.

Selkein uudistuksen osa on se, että todistusarvosanojen ja valintakokeiden yhteispistevalinnasta luovutaan nyt kokonaan, eli niin sanotut lähtöpisteet jäävät historiaan. Toisin sanoen opiskelupaikka avautuu joko tarpeeksi hyvillä ylioppilastodistuksen arvosanojen pisteillä tai pääsykoepisteillä, mutta ei enää niiden yhdistelmällä.­

20.1.2020 15:00

Opiskelijoiden valinta korkeakouluihin pelkästään todistusten perusteella laajenee tänä keväänä. Ensimmäistä kertaa myös esimerkiksi lääkärin, farmaseutin ja metsänhoitajan oppiin voi päästä ilman pääsykoetta.

Aiemmin todistusten perusteella valittiin lähinnä tekniikan ja luonnontieteiden opiskelijoita, mutta nyt paljon kiistelyä ja huoltakin aiheuttanut korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus tulee voimaan täydellä teholla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat