Yle: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien eurojen sopimuksen - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Yle: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien eurojen sopimuksen

Sopimuksen solmimisen jälkeen Veikkaus salasi sopimuksen, Yle kertoo.

Sopimus koskee järjestelmää, jossa ovat muun muassa suomalaisten lottorivit. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Julkaistu: 27.1. 8:19, Päivitetty 27.1. 11:49

Veikkaus on jättänyt kilpailuttamatta keskuspelijärjestelmäänsä koskevan sopimuksen, kertoo Yle.

Uutisen mukaan vuonna 2018 allekirjoitetun sopimuksen arvo on useita kymmeniä miljoonia euroja. Järjestelmässä, jota sopimus koskee, ovat muun muassa suomalaisten lottorivit.

Pelijärjestelmäyhtiö IGT:n kanssa solmitun sopimuksen kokonaiskesto on 20 vuotta. Sopimuksen solmimisen jälkeen Veikkaus salasi sopimuksen, Yle kertoo.

Ylen mukaan jo ennen sopimuksen solmimista lakitoimisto oli tehnyt Veikkaukselle arvion, jonka mukaan menettely saattaisi olla laiton. Tästä huolimatta hallitus hyväksyi muutossopimuksen, jonka Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski allekirjoitti IGT:n kanssa syyskuussa 2018.

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Veikkauksen hallitukselle ei esitetty lainkaan hankintalain mukaista kilpailutusta. Ylen mukaan tiedot käyvät ilmi Veikkauksen sisäisestä asiakirjasta, jonka MOT-toimitus on saanut haltuunsa.

Veikkaus on kiistänyt, että sopimus olisi sääntöjen vastainen.

”Kyse ei ole sopimuksen olennaisesta muutoksesta, vaan vanhan sopimuksen jatkamisesta, jolloin hankintaa ei ole tarvinnut erikseen kilpailuttaa”, Veikkauksen laki- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi Ylelle.

Koska kyse on valvonta-asiasta, Kilpailu- ja kuluttajavirasto ei voi kommentoida sitä julkisuudessa, Yle kertoo. Virasto ei myöskään voi viedä tapausta markkinaoikeuteen, koska sopimus on allekirjoitettu yli kuusi kuukautta sitten.

Oikaisu 27.1. klo 11.44: Veikkaus ei päätynyt tekemään sopimusta suorahankinta, kuten artikkelissa aiemmin virheellisesti luki. Kyse oli muutossopimuksesta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta