Metsäteollisuus pidentää ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniä koskevaa työsulkua seitsemään päivään - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Metsäteollisuus pidentää ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniä koskevaa työsulkua seitsemään päivään

Työantajajärjestön määräämä työsulku alkaa heti työntekijäjärjestöjen lakon perään, mikäli työehtoneuvotteluissa ei saada sopua.

UPM Kaukaan tehdas Lappeenrannassa on yksi kahdestatoista paperi-, sellu- ja kartonkiteollisuuden tehtaasta, joita työsulku koskee. Kuva: Lauri Heino / Lehtikuva

Julkaistu: 29.1. 14:11

Kun metsäteollisuuden työntekijäjärjestöjen Sähköliiton ja ammattiliitto Pron maanantaina aloittama kaksiviikkoinen lakko päättyy, alkaa heti sen perään työnantajajärjestön määräämä työsulku, mikäli työehtoneuvotteluissa ei sitä ennen saada sopua.

Työnantajien Metsäteollisuus ilmoitti keskiviikkona pidentävänsä paperi-, kartonki- ja selluteollisuuteen jo aiemmin ilmoittamaansa kolmen vuorokauden työsulkua neljällä vuorokaudella, joten kahden liiton jäsenten osalta työsulku pitenee seitsemään vuorokauteen.

”Yritämme työsuluilla saada liikkeelle neuvotteluja kaikkien lakkoilevien ammattiliittojen kanssa. On erittäin valitettavaa, että sopua kilpailukykyä parantavista työehdoista ei ole saatu”, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén sanoo liiton tiedotteessa.

Työsulku alkaa maanantaina 10. helmikuuta ja kestää ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäsenien kohdalla seisemän päivää, mikäli neuvotteluja ei ole saatu päätökseen.

Työnantajajärjestön määräämä työsulku on nyt toinen näissä metsäteollisuuden neuvotteluissa ja se koskee kahtatoista paperi-, sellu- ja kartonkiteollisuuden tehdasta.

Metsäteollisuuden työehtoneuvotteluissa on yhä kiistaa muun muassa kiky-tunneista.

Työsulun aikana ammattiliittojen jäseniä ei päästetä työpaikoilleen eikä heille myöskään makseta palkkaa. Työtaistelut eli sekä lakot että työsulut vaikuttavat myös liittoon kuuluvien työntekijöiden lomapäivien ansaintaa ja työsuhde-etuihin.