Aki, Henri ja Jorma etsivät töihin vakoojia ja nörttejä – Suomen tiedustelupalvelu joutuu rakentamaan ulkomaanvakoilun tyhjästä - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Aki, Henri ja Jorma etsivät töihin vakoojia ja nörttejä – Suomen tiedustelupalvelu joutuu rakentamaan ulkomaanvakoilun tyhjästä

Suojelupoliisin kykyjenmetsästäjät viettivät päivän Suomen suurimmassa korkeakouluopiskelijoiden rekrytointitapahtumassa Messukeskuksessa. Yli 4 000 euron alkupalkka näytti kiinnostavan nuoria, vaikka yksityisessä yrityksessä voisi ansaita paremmin.

Suojelupoliisin henkilöstöhallinnon Aki houkutteli korkeakouluopiskelijoita pistäytymään Supon rekrytointipisteellä Messukeskuksessa viikko sitten torstaina. Suomen turvallisuus- ja tiedustelupalvelun väki esiintyi messuilla pelkillä etunimillään.

Julkaistu: 1.2. 2:00, Päivitetty 1.2. 11:33

Eduskunnassa viime vuonna hyväksytty siviilitiedustelulaki on saanut Suojelupoliisin (Supo) koon kasvamaan. Supossa oli kymmenen vuotta sitten runsaat 200 henkilöä, mutta nykyisin jo yli kaksinkertainen määrä eli 450 ihmistä.

Suomen turvallisuus- ja tiedustelupalveluksi itseään tuotteistava Supo arvioi, että vuoden 2020 aikana henkilötyövuosien määrä puhkaisee 500:n rajan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?