Lehdistön työehto­sopimuksesta neuvottelu­tulos, kiky-tunnit poistumassa - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Lehdistön työehto­sopimuksesta neuvottelu­tulos, kiky-tunnit poistumassa

Työehtosopimuksen syntyminen vaatii vielä kummankin osapuolen päättävien elinten hyväksynnän.

Julkaistu: 11.2. 8:48, Päivitetty 11.2. 12:23

Journalistiliiton ja Medialiiton lehdistöä koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos, kertoo Journalistiliitto. Neuvottelutuloksen mukaan kiky-tunnit poistuvat myös lehdistössä. Palkankorotukset noudattelevat yleistä linjaa. Lomat säilyvät ennallaan.

Palkankorotukset ovat 3,3 prosenttia 28 kuukauden aikana. Lisäksi työnantaja saa oikeuden järjestää 7,5 tuntia palkallista koulutusta nykyisen työajan lisäksi.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kertoo, että liiton tavoitteet toteutuivat aika hyvin. Hänen mukaansa tärkeimmät tavoitteet olivat lomaoikeuden säilyminen, kiky-tuntien poisto ja palkankorotukset.

Työehtosopimuksen syntyminen vaatii vielä kummankin osapuolen päättävien elinten hyväksynnän. Journalistiliiton mukaan työehtosopimuksen tarkemmista yksityiskohdista kerrotaan sen jälkeen, kun sopimus on hyväksytty. Journalistiliiton valtuusto kutsutaan koolle ensi viikolla.

Medialiitto ei halua tässä vaiheessa kommentoida neuvottelutulosta mitenkään. Medialiiton hallitus on koolla loppuviikosta.

Oikaisu 11.2.2020 kello 12.22: Korjattu jutusta kohta ”paikallista koulutusta” muotoon ”palkallista koulutusta”.

Seuraa uutisia tästä aiheesta