Paperiteollisuuden toimi­henkilöiden työehtosopimuksesta ei saatu sopua, sovittelu jatkuu keskiviikkona - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Paperiteollisuuden toimi­henkilöiden työehtosopimuksesta ei saatu sopua, sovittelu jatkuu keskiviikkona

Energia-alan sovittelua jatkettiin tiistai-iltana.

Julkaistu: 11.2. 19:35

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta ei saatu sopua vielä tiistaina. Sovittelua Ammattiliitto Pron ja Metsäteollisuus ry:n välisessä kiistassa jatketaan valtakunnansovittelijan toimistolla keskiviikkona kello 18, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoi STT:lle.

Työnantajapuolen asettama työsulku jatkuu toistaiseksi, ja Pron ilmoittamat lakot alkavat torstaiaamuna, jos sopimusta ei saada aikaan ennen sitä.

Tiistaina jatkui myös energia-alan toimihenkilöitä koskevan työkiistan sovittelu. Työnantajapuolelta pöydässä on Energiateollisuus ja työntekijöitä edustavat Ammattiliitto Pro ja Konepäällystöliitto. Tiistai-iltana kello kuuden jälkeen sovittelu oli valtakunnansovittelijan toimistolla edelleen kesken.

Pro ja Konepäällystöliitto uhkaavat työtaistelulla ennalta määrätyissä yrityksissä perjantain ja lauantain välisestä yöstä alkaen. Jos Pron ja Konepäällystöliiton lakko toteutuu, siihen osallistuisi noin 500 toimihenkilöä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta