Jaana Pelkonen jättää politiikan – aikoo silti jatkaa seuraaviin eduskuntavaaleihin asti - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Jaana Pelkonen jättää politiikan – aikoo silti jatkaa seuraaviin eduskuntavaaleihin asti

Kokoomusedustajan mukaan vetäytymispäätös on pitkän pohdinnan tulos.

Myös tv-juontajana tunnettu Jaana Pelkonen nousi kokoomuksen kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuonna 2011. Kuva: Jussi Helttunen

Julkaistu: 12.2. 16:47

Kokoomuksen kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja televisiojuontaja Jaana Pelkonen aikoo jättää politiikan tämän vaalikauden jälkeen. Pelkonen ei enää asetu ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa, mutta hän on valmistautunut jatkamaan Arkadianmäellä koko jäljellä olevat kolme vuotta.

”Minulla ei ole asiaan mitään kommentoitavaa”, Pelkonen sanoo HS:lle.

”Tämä on pitkän ajan pohdinnan tulos.”

Kansanedustaja sanoo, että ilmoitus tässä vaiheessa vaalikautta voi tuntua oudolta. Hän kertoo päätöksen tulleen esille asiasta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden haastattelussa, kun puheeksi nousi se, haaliiko Pelkonen televisiotöillään näkyvyyttä ja ääniä.

Hänen mukaansa vastaus on yksiselitteisen kielteinen, mistä päätös politiikan jättämisestä on osoitus.

43-vuotias poliitikko palaa televisiojuontajaksi huhtikuussa Nelosen uudessa viihdeohjelmassa. Aiemmin Pelkonen on kilpaillut Tanssii tähtien kanssa -viihdeohjelmassa. Hän ei vielä tiedä, mitä hän aikoo tehdä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Kokoomusedustaja tuli suurelle yleisölle tutuksi Tilt-peliohjelman juontajana 1990-luvulla. Hän juonsi myös Eurovision-laulukilpailujen finaalin vuonna 2007.

Pelkosen poliittinen ura alkoi vuoden 2008 kuntavaaleista. Kolme vuotta myöhemmin hän nousi Helsingin kaupunginvaltuuston lisäksi myös eduskuntaan, missä hän on sittemmin vaikuttanut. Kansanedustajana hän on ollut esillä etenkin vapaamielisen alkoholi- ja anniskelu­lainsäädännön puolestapuhujana.

Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Pelkonen tuli valituksi Helsingin vaalipiiristä 10 563 äänellä.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Yhdysvallat on jakautunut niin pahasti kahtia, että Tanssii tähtien kanssa -ohjelmastakin tuli poliittinen taistelutanner

Voiko vihreät nousta suurimmaksi puolueeksi, kuinka pitkälle riittää Halla-ahon kannatus? HS kertoo Helsingin vaali­piirin asetelmat

Perussuomalaiset ja kokoomus syyttävät keskustaa alkoholilain jarrutuksesta – Rehula: ”Ei tämä valmistu sormia napsauttamalla”

Seuraa uutisia tästä aiheesta