Sähköliiton lakko päättyi - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Sähköliiton lakko päättyi

Lakon syynä oli vaatimus omasta luottamusmiehestä.

Voimalinjoja Vantaan Kuusikossa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Julkaistu: 14.2. 14:10

Sähköliiton lakko on päättynyt kaikissa teknologiayrityksissä, kertoo työnantajia edustava Teknologiateollisuus verkkosivuillaan.

Myös Sähköliiton verkkosivuilla kerrotaan, että Teknologiateollisuuden työpaikoilla käydyistä työtaisteluista voimassa on enää ylityö- ja vuoronvaihtokielto Ovako Imatra -nimisessä yrityksessä.

Sähköliiton lakko oli moniin muihin alkuvuoden lakkoihin verrattuna poikkeuksellinen siksi, että sen syynä ei ollut riita työehdoista, kuten palkoista ja työajoista.

Sen sijaan lakon takana oli Sähköliiton vaatimus saada sen jäsenille oma luottamusmies tai vastaava edustaja Teknologiateollisuuden jäsenyrityksissä. Sähköliitto ei hyväksynyt sitä, että sähköasentajien tulisi vastedes luottaa asiansa Teollisuusliiton luottamusmiesten hoidettaviksi.

Lue lisää: Sähköliiton lakkoilu jatkuu, ja taustalla on syvä kiista liiton olemassaolosta – ”Olemme valmiita vastustamaan pitkäänkin rampauttamista”, sanoo puheenjohtaja

Teknologiateollisuuden mukaan erimielisyys Sähköliiton edustuksesta ratkaistiin niin, että työpaikoilla tehtiin asiasta paikallinen sopimus. Sen allekirjoittajia ovat työnantaja ja Teollisuusliiton luottamusmies.

Sähköliiton jäsenet ovat olleet lakossa joulukuun 5. päivästä alkaen.

Lakko loppui osassa yrityksistä jo tammikuun lopussa.

Sähköliiton verkkosivujen kirjoitus rikkureista herätti huomiota, puheenjohtaja: ”Se menee mustan huumorin piikkiin”

Sähköliiton lakko päättyy osassa yrityksistä

Sähköliiton lakkoilu jatkuu, ja taustalla on syvä kiista liiton olemassaolosta – ”Olemme valmiita vastustamaan pitkäänkin rampauttamista”, sanoo puheenjohtaja