Pam ja Kiinteistötyönantajat hyväksyivät kiinteistö­palvelualan uuden työehto­sopimuksen, kiky-tunneista luovutaan ensi vuodesta alkaen - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Pam ja Kiinteistötyönantajat hyväksyivät kiinteistö­palvelualan uuden työehto­sopimuksen, kiky-tunneista luovutaan ensi vuodesta alkaen

Kiky-tunneista luovutaan vuoden 2021 alusta alkaen.

Julkaistu: 17.2. 14:30

Palvelualojen ammattiliitto Pam ja Kiinteistötyönantajat hyväksyivät maanantaina kiinteistöpalvelualan uuden työehtosopimuksen. Alalle ilmoitetut lakot ovat peruuntuneet sopimuksen synnyttyä.

Sopimus on voimassa noin kaksi vuotta tämän vuoden helmikuun alusta vuoden 2022 helmikuun loppuun saakka. Sopimuksessa palkat nousevat 1. huhtikuuta 2020 alkaen 2,0 prosenttia ja vuoden päästä tästä eli 1. huhtikuuta 2021 alkaen 1,3 prosenttia.

Kilpailykykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä eli kiky-tunneista luovutaan sopimuksen mukaan vuoden 2021 alusta.

”Kiky-tuntien poistumisen ja palkankorotuksen etupainotteisuuden johdosta neuvottelutulos oli hyväksyttävissä. Olen tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen keskinäisten neuvottelujen tuloksena”, toteaa Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén sanoi tiedotteessa sen olleen tärkeää työantajille, että sopuun päästiin neuvottelemalla ja lakoilta vältyttiin.

”Hyvää sopimuksessa on se, että kiky-tunnit säilyvät vielä tämän vuoden loppuun ja työpaikoille saadaan lisää alan kannalta merkittäviä joustoja työaikajärjestelyihin sekä alan työllistämisen edistämiseen liittyviä parannuksia”, Gramén sanoi.

Alan työehtosopimuksen piirissä työskentelee yli 50 000 työntekijää.

HS-analyysi: Puolen miljoonan suomalaisen työehdoista on jo sovittu, mutta suurten lakkojen uhka pysyy – varmaa on, että kierroksesta jää syvät haavat

Pamin lakko uhkaa sulkea Prismoja –”Missään nimessä tarkoituksemme ei ole nostaa S-ryhmää tikunnokkaan”, puheenjohtaja sanoo