Mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan ei löytynyt sopua – lakot jatkuvat - Politiikka | HS.fi
Politiikka

Mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan ei löytynyt sopua – lakot jatkuvat

Työtaistelutoimet sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla alkoivat jo tammikuussa.

Mekaanisen metsäteollisuuden lakot jatkuvat Teollisuusliiton mukaan maaliskuun 8. päivään saakka, jos sopua ei sitä ennen synny. Kuva: Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Julkaistu: 18.2. 21:13

Mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan ei löytynyt tiistaina sopua. Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen kertoi iltakuuden aikaan, että sovittelu on toistaiseksi päättynyt eikä uutta tapaamista ole sovittu.

”Osapuolten näkemykset kiky24-korvaavuudesta kaukana toisistaan. Uusia sovitteluja ei ole sovittu, eli lakot jatkuu”, Lehtonen twiittasi.

Teollisuusliitto hylkäsi viime viikolla työkiistan edellisen sovintoehdotuksen, joka olisi kelvannut työnantajapuolta edustavalle Metsäteollisuudelle.

Työtaistelutoimet sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla alkoivat jo tammikuussa. Ne jatkuvat Teollisuusliiton mukaan maaliskuun 8. päivään saakka, jos sopua ei sitä ennen synny.

Aiemmassa sovintoehdotuksessa Teollisuusliitto oli tyytymätön kiky-tunteja korvaavaan ratkaisuun, vaikka järjestön mukaan hylätyssä esityksessä olisi ollut palkkaratkaisun kannalta ”hyviäkin piirteitä”.

Seuraa uutisia tästä aiheesta