Ihmiskauppa on julmaa hyväksikäyttöä ja hyvä bisnes – Venla Roth on virkamies, jonka tehtävä on kitkeä ilmiötä Suomesta - Politiikka | HS.fi

Ihmiskauppa on julmaa hyväksikäyttöä ja hyvä bisnes – Venla Roth on virkamies, jonka tehtävä on kitkeä ilmiötä Suomesta

Ihmiskaupan torjumisessa on Suomessa edelleen paljon ongelmia, sanoo Venla Roth, jonka tehtävä on johtaa työtä ilmiöön puuttumiseksi. Rothin mukaan on valtion vastuulla toimia niin, että mahdollisimman harva joutuu hyväksikäytön uhriksi.

Valtioneuvoston ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattori Venla Roth toivoo, että hallitus myöntää rahoituksen poliisin ihmiskaupparyhmälle.

28.2.2020 2:00 | Päivitetty 28.2.2020 6:24

Suomen oikeusministeriö on kivilinna, joka kohoaa Eteläesplanadin varrella Helsingissä. Tammikuisena iltapäivänä sen käytävillä on autiota.

Täältä käsin toimii virkamies, jonka tehtävä on johtaa työtä ihmiskaupan kitkemiseksi Suomesta. Venla Roth, 40, aloitti vuoden alussa valtioneuvoston ihmiskaupan vastaisen työn koordinaattorina. Ensimmäiset viikkonsa hän on tavannut ihmisiä poliisijohdossa, ministeriöissä, tutkimuslaitoksissa, Maahanmuuttovirastossa ja uhreja auttavissa järjestöissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat