Tuhansien osanottajien Lääkäripäivät ja Sairaanhoitajapäivät siirretään

Sairaanhtoitajaliiton puheenjohtaja: ”Olemme päätyneet tähän ratkaisuun, koska hoitohenkilökunnan arvokasta työpanosta tarvitaan nyt muualla.”

11.3.2020 15:57 | Päivitetty 12.3.2020 11:28

Noin kolmen tuhannen osanottajan Lääkäripäivät Tampereella on siirretty ensi viikolta myöhempään ajankohtaan koronavirustilanteen takia.

Tuhansien osanottajien Sairaanhoitajapäivät päätettiin myös siirtää alkuperäisestä ajankohdastaan eli maaliskuun lopulta myöhempään koronaviruksen takia.

Samoin satojen osanottajien Terveydenhoitajapäivät on peruttu samasta syystä. Terveydenhoitajapäiviä olisi vietetty risteillen Tukholmaan ja takaisin jo torstaista lauantaihin.

Sairaanhoitajapäivien järjestäjät eli Sairaanhoitajaliitto, Fioca ja Messukeskus kertoivat torstaina aamulla, että siirron syynä on vallitseva koronavirustilanne, joka juuri nyt työllistää hoitohenkilökuntaa monissa sairaanhoitopiireissä.

”Olemme päätyneet tähän ratkaisuun, koska hoitohenkilökunnan arvokasta työpanosta tarvitaan nyt muualla”, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

Uusi päivämäärä julkaistaan järjestäjien mukaan mahdollisimman pian. Kaikkiin osallistujiin luvataan olla yhteydessä erikseen.

Keskiviikkona Hahtela kertoi, että Sairaanhoitajapäivien kohtalosta tiedotetaan torstaina iltapäivällä.

HS:n keskiviikkona saaman lukijavihjeen mukaan osa mahdollisista osanottajista oli huolestunut siitä, että terveydenhuollolle olisi vakava paikka, jos tilaisuuteen tulee koronavirukselle altistuneita tai tartunnan saaneita hoitajia.

Pitkät karanteenit pahentaisivat entisestään hoitohenkilökunnan saatavuutta.

Messukeskuksen kokoontuminen olisi Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma, johon osallistuu hoitotyön esimiehiä, sairaanhoitajia, kätilöitä, ensihoitajia, terveydenhoitajia ja alan opiskelijoita.

Yhteensä tulijoita on tuhansia, kun mukaan lasketaan koulutuspäivien osanottajien lisäksi myös messuvieraat.

Koulutuspäivistä osa on yleensä maksullisia ja osa ilmaisia osanottajille.

Kaksipäiväisen tapahtuman järjestäjiä ovat Messukeskuksen lisäksi Sairaanhoitajaliitto ja sen omistama koulutusyhtiö Alkuperäinen ajankohta oli 25.– 26. maaliskuuta. Keskiviikolle oli ajoitettu myös iltajuhla tansseineen Vanhalla ylioppilastalolla.

Sairaanhoitajaliiton verkkosivuilla kerrottiin, että päivien järjestäjät seuraavat päivittäin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotteita ja suosituksia koronaviruksesta – ja myös toimivat niiden mukaisesti ja viiveettä.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ollut antanut keskiviikkoon mennessä ohjetta yleisötilaisuuksien rajoittamiseksi.

Tämä vuosi on sairaanhoitajille erityinen juhlavuosi, sillä Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut vuoden 2020 sairaanhoitajien ja kätilöiden vuodeksi.

Lisäksi vietetään sairaanhoitajien ammattitaidon kohottajana tunnetun Florence Nightingalen 200-vuotissyntymäpäivää, Sairaanhoitajaliitto täyttää 95 vuotta ja Sairaanhoitajien pohjoismainen yhteistyö täyttää sata vuotta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat