Opetusministeri Andersson: Oppi­velvollisuutta pidentävää uudistusta ei lykätä – useat järjestöt vedonneet siirtämisen puolesta

Opetusministeri Li Andersson vakuuttaa HS:lle, ettei uudistuksen aikataulusta tingitä, vaan sen voimaantulo olisi yhä syksy 2021. Kuntaliiton lisäksi useat muutkin koulutuksen asiantuntijat, kuten opettajien ja opiskelijoiden järjestöt, ovat vaatineet toimeenpanon lykkäystä vuodella koronaepidemian takia.

Opetusministeri Li Anderssonin (vas) mukaan oppivelvollisuutta pidentävässä uudistuksessa on syytä edetä suunnitellusti, sillä sen valmistelu on jo pitkällä. Maaliskuun lopulla opetus- ja kulttuuriministeriö kaavaili, että luonnos hallituksen esitykseksi oppivelvollisuuslaista voidaan lähettää lausuntokierrokselle jo huhti–toukokuun vaihteessa.

6.4.2020 16:18

Kuntaliitto ja useat muut koulutuksen järjestäjät sekä opettajien ja opiskelijoiden järjestöt ovat vedonneet opetusministeri Li Anderssoniin (vas), että oppivelvollisuuden laajentamisen ja maksuttoman toisen asteen toimeenpanoa olisi syytä siirtää koronaepidemian takia.

Andersson pysyy kuitenkin kannassaan, että uudistusta ei pidä lykätä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat