Ensimmäisten pääsykokeiden piti olla jo ensi viikolla, mutta korkeakoulut vasta miettivät, miten ne koronaoloissa pidetään – ”Elän nyt pimennossa”, sanoo Jesse Saapunki - Politiikka | HS.fi

Ensimmäisten pääsykokeiden piti olla jo ensi viikolla, mutta korkeakoulut vasta miettivät, miten ne koronaoloissa pidetään – ”Elän nyt pimennossa”, sanoo Jesse Saapunki

Helsingin yliopiston vararehtori: ”Se on selvää, ettei kenenkään terveyttä saa uhrata. Tärkeää on myös, että yliopistot pitävät kiinni autonomiastaan valita itse opiskelijansa. Ei meitä määrää ministeriö eikä myöskään Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.”

”Elän nyt pimennossa”, sanoo Jesse Saapunki, joka pyrkii lukemaan historiaa Helsingin ja Turun yliopistoihin.

19.4.2020 2:00 | Päivitetty 27.4.2020 16:58

Tulevat ylioppilaat ja vähän vanhemmatkin vuosikerrat odottavat nyt vappua erityisen hartaasti. Mielessä ei niinkään ole kevään juhlinta tai vallitseva sää, vaan huoli tulevaisuudesta: miten turvata paikka korkeakoulussa.

Epätietoisuus on suuri, sillä tavanomaiset valintakokeet korkeakoulujen tiloissa on peruttu koronaepidemian takia, eivätkä vaihtoehtoisten koejärjestelyiden kaikki yksityiskohdat ole vielä tiedossa. Niistä on luvattu kertoa viimeistään vapunaattona.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat