Veikkauksen nettipelaajien tappioita halutaan pienentää: toukokuusta alkaen enimmäistappioraja on 500 euroa kuukaudessa - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Rahapelit

Veikkauksen nettipelaajien tappioita halutaan pienentää: toukokuusta alkaen enimmäistappioraja on 500 euroa kuukaudessa

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan riskinä on, että rahapelaaminen verkossa ryöstäytyy käsistä, kun kotona vietetään normaalia enemmän aikaa.

Veikkauksen nettipelien tappiorajoja lasketaan.

Julkaistu: 28.4. 16:55, Päivitetty 28.4. 17:29

Rahapeliyhtiö Veikkauksen nettipeleihin on tulossa toukokuussa aikaisempaa tiukempi tappioraja. Pelaajien enimmäistappiorajaa lasketaan 500 euroon kuukaudessa, kun se tähän mennessä on ollut 2000 euroa kuukaudessa.

Myös vuorokauden enimmäistappiorajaa lasketaan 500 euroon, kun se on ollut tähän asti tuhat euroa. Asiasta kertoo sisäministeriö tiistaina lähetetyssä tiedotteessa.

Muutos tapahtuu asetuksella, joka astuu voimaan toukokuun alussa. Rajoitukset ovat tällä erää voimassa syyskuun loppuun asti.

Tiukempien tappiorajojen on tarkoitus ehkäistä taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja, joiden riski on koronaepidemian aikana kohonnut.

”Koronavirusepidemian aikana useimmat viettävät normaalia enemmän aikaa kotona, mikä voi lisätä riskiä siihen, että rahapelaaminen verkossa ryöstäytyy käsistä. Samalla moni on muutenkin taloudellisesti vaikeassa tilanteessa. Asetuksella hillitsemme nettipelaamiseen liittyvien pelihaittojen kasvamista poikkeusoloissa”, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo.

Sisäministeriössä on käynnissä hanke arpajalaislain uudistamiseksi. Tavoite on tehostaa rahapelihaittojen ehkäisyä ja selvitettää esimerkiksi pakollisen tunnistautumisen laajentamista.

Tiedotteessa nostetaan esiin myös Poliisihallituksen huoli uusien rajoitusten vaikutuksesta pelaajien siirtymiseen ulkomaisten peliyhtiöiden palvelujen pariin.

”Se, että sisäministeriö päätyy suojaamaan rahapelaajia alentamalla tappiorajaa poikkeuksellisissa oloissa ei saa tarkoittaa, että lainvastaisesti Suomeen rahapelejä tarjoavat ulkomaiset toimijat hyötyisivät tilanteesta, Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio toteaa.

Poliisihallituksen mukaan ulkomaiset peliyhtiöt käyttävät mainonnassaan keinoja, jotka on Suomen rahapelijärjestelmässä kielletty arpajaislailla. Poliisihallitus aikoo valvoa tehostetusti ulkomaisten peliyhtiöiden markkinointikeinoja sosiaalisessa mediassa ja Suomessa näkyvillä, ulkomaisilla tv-kanavilla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Politiikka