HS:n tiedot: Lehtien jakeluun syrjäseuduille kaavaillaan tukea - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Posti

HS:n tiedot: Lehtien jakeluun syrjäseuduille kaavaillaan tukea

Postityöryhmän loppuraportin julkaisu siirtyy jälleen.

Posti aloittaa yt-neuvottelut ja suunnittelee väliaikaista muutosta jakeluaikatauluihin.

Julkaistu: 20.5. 13:11

Postin julkisia palveluja selvittäneen työryhmän loppuraportin julkistaminen siirtyy jälleen.

Työryhmä on saanut raporttinsa varsin valmiiksi, mutta koronaviruksesta johtuvien kiireiden takia asiaa ei ole ehditty käsittelemään poliittisesti loppuun.

HS:n tietojen mukaan työryhmä esittää määräaikaista miljoonien eurojen tukea, jotta sanomalehtien jakelu voitaisiin turvata myös harvaan asutuilla seuduilla.

Raportissa ei tiettävästi tarkkaan kerrota, kenelle ja miten tuki jaettaisiin, vaan se menisi vielä jatkovalmisteluun.

Valtiosihteeri Olli Kosken (sd) johtaman poliittisten valtiosihteereiden työryhmän piti saada työnsä valmiiksi 30. huhtikuuta, mutta koronaviruskriisin takia sitä siirrettiin. Uusi määräaika oli 22. toukokuuta eli perjantai, mutta HS:n tietojen mukaan myös tämä tajaraja venyy.

Raportissa kuvaillaan, kuinka vaikeaa postia on jaella kannattavasti harvaan asutuilla seuduilla. Kriisin aikana tilanne on vain pahentunut, kun postia on jaettu entistä vähemmän.

Hallitus asetti valtiosihteerien työryhmän tammikuussa. Sen tehtävä oli arvioida ”Posti Group Oyj:n roolia osallistua laajasti ja markkinaehtoisesti julkisten palvelujen valtakunnalliseen tuottamiseen”.

Työryhmän työtä on ohjannut hallitusohjelman kirjaus, jonka mukaan hallitus on luvannut etsiä vaihtoehtoja postin ja sanomalehtien jakelun turvaamiseksi koko maassa moniäänisen tiedonvälityksen varmistamiseksi.

Lisäksi työryhmä on selvittänyt keinoja turvata postinjakelu harvaan asutuilla alueilla sekä saaristossa saaristolain mukaisesti.

Suomi on Euroopan ainoita maita, jossa valtio ei tue postin tai lehtien jakelua.

Posti|Posti aloittaa yt-neuvottelut ja suunnittelee kesän ajaksi muutosta jakeluaikatauluihin: ”Emme ole siirtymässä kolmipäiväiseen jakeluun”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?