STM esittää sadan miljoonan euron suojaväline­hankintaa, samalla halutaan tukea kotimaisen tuotannon aloittamista - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Suojavälineet

STM esittää sadan miljoonan euron suojaväline­hankintaa, samalla halutaan tukea kotimaisen tuotannon aloittamista

Hankinnat on tarkoitus tehdä kesä- ja heinäkuussa.

Hankintalistalle kuuluu esimerkiksi hengityssuojaimia.

Julkaistu: 25.5. 13:05

Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt Huoltovarmuuskeskukselle esityksen suojavarusteiden hankkimisesta 100 miljoonalla eurolla. STM tiedotti asiasta maanantaina.

Hankintoja on tarkoitus tehdä myös kotimaisilta valmistajilta ja tilaukset aiotaan tehdä kesä- ja heinäkuussa. Hankintaesityksen mukaan kotimainen tuotanto halutaan turvata hankintalain säädökset huomioon ottaen.

”Täydennämme nyt suojavarustevarastoja ja samalla tuemme kotimaisen tuotannon käynnistymistä, mikä parantaa omavaraisuuttamme kriisitilanteissa”, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) tiedotteessa.

Esityksen mukaiselle hankintalistalle kuuluu vähintään yhdeksän miljoonaa kirurgista suu- ja nenäsuojainta ja 1,5 miljoonaa hengityssuojainta. Nitriittikäsineitä hankitaan miljoonaa kappaletta sekä suojatakkeja ja -esiliinoja kumpiakin kuusi miljoonaa. Määrät perustuvat tämän hetken kulutusarvioon.

Hankintaesityksellä varaudutaan koronaviruspandemian jatkumiseen. Keskiviikkona julkaistun tilannekuvan mukaan suojainten riittävyys tällä hetkellä vaihtelee tuoteryhmittäin.

Koronavirus|Hengitys­suojainten tuotanto Suomessa on vihdoin käynnistymässä, mutta uhkana on uusi pullonkaula: kankaasta on pulaa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?