Yle: Oikeusasiamies pyytää selvitystä vanhusten eristämisen laillisuudesta - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Rajoitukset

Yle: Oikeusasiamies pyytää selvitystä vanhusten eristämisen laillisuudesta

Oikeusasiamiehen kansliaan on tullut asiasta paljon kanteluita.

Koronavirusepidemian vuoksi monet palvelutalot ovat kieltäneet ulkopuolisten vierailut.

Julkaistu: 27.5. 20:43

Viranomaisten toiminnan laillisuutta valvova apulaisoikeusmies Maija Sakslin pyytää sosiaali- ja terveysministeriöltä, Valviralta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta selvitystä vanhuksille asetettujen koronavirusrajoitusten laillisuudesta, kertoo Yle. Oikeusasiamiehen kanslia on saanut rajoituksista kansalaisilta paljon kanteluita.

Apulaisoikeusasiamies haluaa varmistaa, että toiminnassa on noudatettu lakia, inhimillisyyttä ja kunnioitettu ihmisarvoa.

Osana koronavirusrajoituksia hallitus antoi suosituksen, että yli 70-vuotiaat pysyisivät karanteenia vastaavissa oloissa. Monissa vanhusten asumis- ja hoivayksiköissä on rajoitettu asukkaiden tapaamisia toistensa ja omaistensa kanssa.

Yle kertoo esimerkiksi tapauksesta, jossa samassa palvelutalossa mutta eri yksiköissä asuva pariskunta ei saanut vierailla toistensa luona rajoitusten vuoksi. Oikeusasiamiehen kansliasta kerrotaan, että yksi kantelu koski tapausta, jossa vanhus ei koronavirusrajoitusten vuoksi päässyt puolisonsa hautajaisiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?