”Esiintyminen jännittää minua”, sanoi Katri Kulmuni MTV:lle – SK: ministerille on maksettu konsultti­palveluita lähes 50 000 eurolla - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Hallitus

”Esiintyminen jännittää minua”, sanoi Katri Kulmuni MTV:lle – SK: ministerille on maksettu konsultti­palveluita lähes 50 000 eurolla

Kulmunin käyttämät konsulttipalvelut on maksanut työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) oli Ylen toimittajan haastateltavana ennen hallituksen lisätalousarviotiedotustilaisuuden alkua Helsingissä tiistaina.

Julkaistu: 3.6. 7:15

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) perustelee esiintymiskoulutukseensa käytettyjä ministeriöiden rahoja esiintymisjännityksellä.

”Esiintyminen jännittää minua”, Kulmuni sanoi MTV:n Kymmenen uutisissa tiistai-iltana.

”Minä olen julkisessa tehtävässä ja koitan sitä parhaani mukaan hoitaa. Mutta apua esiintymisvarmuuden koulimiseen olen tarvinnut, ja sitä olen saanut.”

Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että Kulmuni on syyskuusta lähtien käyttänyt viestintäkonsultti Harri Saukkomaan yrityksen palveluita lähes 50 000 eurolla. Tekir Oy:n konsulttipalveluista on kertynyt arvonlisäveroineen yhteensä 47 771 euron laskut kahdelle ministeriölle.

Tekir on valmentanut Kulmunia esimerkiksi puheen pitämiseen ja esiintymisiin sekä yksittäistä haastattelua varten. SK:n mukaan Kulmunille valmennusta on antanut usein Saukkomaa itse.

Valmennuksen lisäksi yritys on tarjonnut ministerille yksittäisiä lyhyitä konsultointeja, ”sparrauksia”, SK kertoo. Muiden konsulttien osalta sparraus on maksanut 350 euroa tunnilta, mutta Saukkomaan konsultoinnin hinta on ollut 700 euroa tunnilta ilman arvonlisäveroa.

Kulmunin käyttämät konsulttipalvelut on maksanut työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö. Kulmuni oli Antti Rinteen (sd) hallituksessa elinkeinoministeri viime vuoden kesäkuusta joulukuuhun, jolloin hänet nimitettiin Sanna Marinin (sd) hallituksessa valtiovarainministeriksi.

MTV:n kysymykseen siitä, miksi konsulttipalvelut maksoivat ministeriöt eikä esimerkiksi Kulmunin puolue keskusta, Kulmuni ei suoraan vastannut.

”Ministeri esiintyy työssään varsin paljon, on julkisuudessa varsin paljon, ja jokaisessa esiintymisessä pitää onnistua. Olen kysynyt ministeriöstä, että saanko apua viestintään ja esiintymiseen ja siihen kouluttautumiseen, ja siihen olen apua saanut”, hän sanoi.

SK:n mukaan Kulmuni käytti Tekirin valmennusta myös 3. joulukuuta, jolloin Rinne erosi pääministerin tehtävästä.

Kulmuni oli päivää aiemmin ilmoittanut keskustan luottamuksen Rinnettä kohtaan loppuneen Posti-kriisin seurauksena, minkä jälkeen Rinne lopulta erosi tehtävästä. Kulmuni oli erityisen paljon julkisuudessa esillä Rinteen eropäivänä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?