Näin hallitus linjasi: Baltiaan, Norjaan, Islantiin ja Tanskaan voi matkustaa ilman rajoituksia, myös muista EU-maista tulo Suomeen helpottuu - Politiikka | HS.fi

Näin hallitus linjasi: Baltiaan, Norjaan, Islantiin ja Tanskaan voi matkustaa ilman rajoituksia, myös muista EU-maista tulo Suomeen helpottuu

Hallitus linjasi, että kuudesta maasta Euroopassa voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia ja karanteenisuositusta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) saapui hallituksen neuvotteluihin Säätytalolle torstaina.

11.6.2020 7:29 | Päivitetty 12.6.2020 16:22

Matkailu Suomen lähialueille helpottuu maanantaista alkaen, kun hallitus linjasi torstaina matkustusrajoitusten höllentämisestä. Hallitus päätti myös ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien rajoitusten lieventämisestä.

Tässä ovat keskeiset päätökset:

  • Yli 500 henkilön yleisömäärä voidaan erityisjärjestelyin sallia ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa 1. heinäkuuta lähtien.

  • Kuudesta maasta voi matkustaa Suomeen ilman rajoituksia maanantaista 15. kesäkuuta alkaen. Nämä maat ovat Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Näistä maista Suomeen tulevien ja palaavien ei tarvitse olla kahden viikon karanteenissa.

  • Hallitus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista kaikkialle muualle ulkomaille. Suomen kansalaisella on perustuslain mukaan kuitenkin aina oikeus poistua Suomesta. Suomen kansalaisella on myös aina oikeus palata Suomeen.

  • Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä rajavalvonta jatkuu, samoin muilla rajoilla.

  • Schengen-maista tulevat pääsevät kuitenkin Suomeen aiempaa helpommin maanantaista 15. kesäkuuta alkaen. Rajan voi ylittää työmatkan lisäksi perheasian tai seurustelusuhteen vuoksi tai jos omistaa asunnon tai vapaa-ajan asunnon Suomessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat