Poliisi aloittaa sittenkin esi­tutkinnan kansan­edustaja Ano Turtiaisen twiitistä - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Poliisi

Poliisi aloittaa sittenkin esi­tutkinnan kansan­edustaja Ano Turtiaisen twiitistä

Valtakunnansyyttäjä arvioi asiaa toisin kuin poliisi ja määräsi esitutkinnan aloitettavaksi.

Ano Turtiainen.

Julkaistu: 15.6. 12:07, Päivitetty 15.6. 12:14

Poliisi aloittaa esitutkinnan kansanedustaja Ano Turtiaisen (ps) kesäkuun alussa Twitterissä julkaisemasta päivityksestä.

Viime viikolla Helsingin poliisi tiedotti, ettei se aloita esitutkintaa Turtiaisen tekemästä Twitter-julkaisusta, koska asiassa ei poliisin arvion mukaan ollut syytä epäillä rikosta.

Valtakunnansyyttäjä on arvioinut asiaa toisin kuin poliisi ja toimittanut Helsingin poliisilaitokselle määräyksen aloittaa esitutkinta. Poliisi aloittaa asiassa esitutkinnan määräyksen mukaisesti.

Esitutkinnan taustalla on Turtiaisen Twitterissä 3. kesäkuuta julkaisema kuva tilanteesta, jossa yhdysvaltalainen George Floyd on painettu maahan poliisin kuristaessa tätä. Kuvassa Floydin kasvot oli värjätty vaaleanpunaiseksi ja kuvaan oli lisätty teksti ”Pink Floyd”.

Twiitti on sittemmin poistettu.

Perussuomalaiset erottivat Turtiaisen eduskuntaryhmästään 4. kesäkuuta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mukaan erottaminen on pysyvä, mutta Turtiainen voi halutessaan anoa ryhmän jäsenyyttä uudelleen ensi vuonna.

Takaisin pääsyn ehtona on, että Turtiainen muuttaa pysyvästi käytöstään.

”Eduskuntaryhmä kävi pitkän keskustelun ja päätyi siihen, että toistuvien sopimattomien somekommenttien vuoksi Turtiainen erotetaan ryhmästä”, Tavio sanoi.

Tavion mukaan ryhmä totesi, että Turtiaisen twiitti oli rasistinen.

Turtainen osallistui eduskuntaryhmän kokoukseen etäyhteyden välityksellä. Tavion mukaan Turtiainen pahoitteli toimintaansa.

”Mutta se ei tässä yhteydessä riittänyt.”

Sosiaalinen media|Demokraatti: Valtakunnansyyttäjä määräsi esitutkinnan aloitettavaksi kansanedustaja Ano Turtiaisen twiitistä

Sosiaalinen media|Poliisi ei aloita esitutkintaa Ano Turtiaisen pahennusta herättäneestä tviitistä – Yle: Perussuomalaiset harkitsee erottamista puolueesta

Perussuomalaiset|Perus­suomalaisten eduskunta­ryhmä erotti Ano Turtiaisen sopimattoman somekäytöksen vuoksi

Perussuomalaiset|Perussuomalaisten Tavio: Ano Turtiaisen some­käytöstä käsitellään ryhmä­kokouksessa – Turtiainen pilkkasi kuollutta George Floydia Twitterissä

Voimailu|Kansanedustaja Ano Turtiaisen somekohun vaikutukset ulottuvat jo hänen voimailubisneksiinsä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?