Matkailua aiotaan helpottaa epidemia­tilanteen kehittymisen perusteella – Päivittyvä grafiikka näyttää, mitkä maat täyttävät nyt hallituksen asettaman ehdon - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Koronavirus

Matkailua aiotaan helpottaa epidemia­tilanteen kehittymisen perusteella – Päivittyvä grafiikka näyttää, mitkä maat täyttävät nyt hallituksen asettaman ehdon

Matkustusrajoituksia voidaan purkaa joistain maista, joissa uusien koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on riittävän alhainen. HS:n grafiikka seuraa, mitkä Euroopan maat täyttävät tartuntoihin liittyvät ehdot.

Matkustajakoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä 18. toukokuuta.

Julkaistu: 24.6. 17:29

Hallitus aikoo purkaa matkustusrajoituksia niihin EU- ja Schengen-maihin, joissa koronavirustilanne on samantasoinen tai parempi kuin Suomessa.

Rajoituksista luovutaan 13. heinäkuuta mennessä, mikäli 10. heinäkuuta mennessä tehtävä arvio tautitilanteesta sen sallii.

Raja-arvona pidetään enintään kahdeksaa uutta koronavirustapausta 100 000:aa henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana.

Alla oleva HS:n päivittäin päivittyvä grafiikka kertoo, mikä on Euroopan maiden tartuntatilanne juuri nyt. Listattuna ovat kaikki Euroopan maat.

Hallitus nimesi tiistaina yhdeksän Schengen-maata, joiden osalta sisärajavalvonnasta voitaisiin tämänhetkisen epidemiatilanteen perusteella luopua. Maat ovat Saksa, Italia, Itävalta, Kreikka, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari ja Liechtenstein.

Lue täältä lisää siitä, millaisia rajoituksia koronaepidemiaan liittyen näissä maissa on voimassa nyt.

Lisäksi sallittaisiin Schengeniin kuulumattomista EU-maista Kroatiasta, Kyprokselta ja Irlannista matkustaminen Suomeen.

Jo aiemmin sisärajavalvonnasta on Suomessa luovuttu Norjan, Tanskan, Islannin ja Baltian maiden osalta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) tähdensivät hallituksen neuvotteluiden jälkeen, että kyse ei ole lopullisesta maalistauksesta, vaan päätökset tehdään ajantasaisen tiedon perusteella 10. heinäkuuta mennessä.

Muiden kuin EU-maiden osalta Ohisalo sanoi Suomen seuraavan EU-tason keskustelua.

Rajoitukset|Hallitus on höllentämässä matkustus­rajoituksia: HS selvitti, millaisia rajoituksia yhdeksässä Schengen-maassa on tällä hetkellä

Hallitus|Hallitus purkaa matkustus­rajoituksia heinä­kuussa, mutta Ruotsin tilanne ei salli höllentämistä – ”Yleistä halaus­suositusta emme anna”, linjasi ministeri Kiuru

Rajoitukset|”Käsittämätöntä” – Matkailu­alalla kummastellaan hallituksen matkustus­rajoitus­linjauksia

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?