Ylen gallup: Sdp:n puoli vuotta jatkunut nousu päättyi - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Puolueet

Ylen gallup: Sdp:n puoli vuotta jatkunut nousu päättyi

Perussuomalaisten kannatus pysyi samoissa lukemissa edelliseen kannatusmittaukseen verrattuna puolueen kohtaamista kohuista huolimatta.

Pääministeri Sanna Marin Säätytalon portailla 17. kesäkuuta.

Julkaistu: 2.7. 7:11

Pääministeripuolue Sdp:n kannatus on noussut puoli vuotta, mutta nousu taittui kesäkuussa, kertoo Yle kannatuskyselyssään. Puolueen kannatus notkahti 1,3 prosenttiyksikköä ollen nyt 21,9 prosenttia. Notkahdus mahtuu virhemarginaaliin, joka on kaksi prosenttiyksikköä. Sdp pysyi suurimpana puolueena.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Sdp:n kannatus ei noussut mittauksissa pääministeri Sanna Marinin kaudella.

Mittauksessa toiseksi suurin puolue oli perussuomalaiset, jonka kannatus pysyi täsmälleen samoissa lukemissa kuin Ylen edellisessä kannatusmittauksessa eli 18,1 prosentissa.

Mittausjaksolle osuivat kohut Suomen Perustan Totuus kiihottaa -kirjasta ja Ano Turtiaisen rasistisesta twiitistä, joka johti tämän erottamiseen eduskuntaryhmästä.

Hallituspuolue vihreiden kannatus on ollut pitkässä laskussa, joka jatkui edelleen. Puolueen kannatus laski Ylen gallupin mukaan yhden prosenttiyksikön ollen nyt 10,9 prosenttia.

Yleisesti muutokset puolueiden kannatuksessa olivat pieniä ja virhemarginaalin sisällä. Kolmanneksi suurin puolue oli kokoomus 17,9 prosentin kannatuksella. Neljänneksi suurimman puolueen, keskustan, kannatuksessa tapahtui 0,7 prosenttiyksikön nousu 11,4 prosenttiin.

Vasemmistoliiton kannatus oli 8,7 prosenttia, rkp:n 4,3 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,4 prosenttia ja nyt-liikkeen 1,8 prosenttia.

Yle teetti kyselyn Taloustutkimuksella.

Ylen kannatuskyselyn osoittamat muutokset ovat hyvin samansuuntaisia kuin HS:n 17. kesäkuuta julkaisemassa gallupissa. Siinäkin Sdp:n kannatus laski ensimmäistä kertaa sitten tammikuun, ja kaikkien puolueiden kannatuksessa tapahtuneet muutokset olivat pieniä edelliseen gallupiin verrattuna.

HS-gallup|Pääministeripuolue Sdp on yhä suosituin, mutta kannatuksen nousu tasaantui

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?