Uutissuomalainen: Eduskuntaryhmien puheenjohtajat avoimia kasvomaskisuositukselle, jos koronavirustilanne pahenee - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Eduskunta

Uutissuomalainen: Eduskuntaryhmien puheenjohtajat avoimia kasvomaskisuositukselle, jos koronavirustilanne pahenee

Vain yhden edustajan ryhmät kannattivat maskisuositusta nykytilanteessa.

Vihreät, kokoomus, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset mainitsivat esimerkiksi julkiset liikennevälineet paikkoina, joita maskisuositus voisi koskea. Hengityssuojainta käyttävä nainen matkustaa bussilla Helsingissä 26. kesäkuuta.

Julkaistu: 1.8. 5:21, Päivitetty 1.8. 8:00

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat valmiita antamaan kansallisen suosituksen kasvomaskin käytöstä, jos Suomessa leviää koronaviruksen toinen aalto ja tartuntatilanne pahenee.

Asia selviää Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä, jossa puheenjohtajilta tiedusteltiin, pitäisikö Suomessa antaa kansallinen suositus kasvomaskin käytöstä ja mitä sen tulisi koskea. Ainoastaan Rkp ei vastannut kyselyyn.

Pääministeripuolue Sdp:n eduskuntaryhmän johtaja Antti Lindtman toteaa Uutissuomalaiselle, että kaikkien ratkaisujen on perustuttava parhaimpaan mahdolliseen asiantuntija-arvioon.

Lindtman, Antti Kurvinen (kesk) ja Paavo Arhinmäki (vas) eivät ottaneet kantaa siihen, mitä paikkoja mahdollinen maskisuositus koskisi. Saara Hyrkkö (vihr), Kai Mykkänen (kok), Päivi Räsänen (kd) ja Ville Taivio (ps) mainitsevat esimerkiksi julkiset liikennevälineet paikkoina, joita suositus voisi koskea.

Vain Ano Turtiainen ja nyt-liikkeen Harry Harkimo kannattivat maskisuosituksen antamista nykytilanteessa. Molemmissa ryhmissä on yksi jäsen.

Oikaisu 1.8. 8.00: Vihreistä asiaa kommentoi eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö, ei puheenjohtaja Jenni Pitko.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?