Pääministeri Sanna Marin meni naimisiin, häitä vietettiin Kesärannassa - Politiikka | HS.fi
Politiikka|Avioliitto

Pääministeri Sanna Marin meni naimisiin, häitä vietettiin Kesärannassa

Häihin osallistuivat vain parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät, kertoo valtioneuvosto.

Pääministeri Sanna Marin ja hänen puolisonsa Markus Räikkönen ovat menneet naimisiin lauantaina 1. elokuuta.

Julkaistu: 2.8. 14:29, Päivitetty 2.8. 15:13

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo sosiaalisessa mediassa menneensä lauantaina naimisiin. Marin meni naimisiin pitkäaikaisen puolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Räikkönen työskentelee viestintäjohtajana tamperelaisessa yrityksessä.

Marin tapasi Räikkösen 18-vuotiaana, sinä kesänä, jona hän pääsi ylioppilaaksi. Nyt Räikkönen ja Marin ovat olleet yhdessä 16 vuotta. He menivät kihloihin kesällä 2016 ja heillä on 2,5-vuotias tytär. Yhteen Marin ja Räikkönen muuttivat parikymppisinä vuonna 2005.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan häitä vietettiin lauantaina 1. elokuuta pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Tiedotteen mukaan häihin osallistuivat vain parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Yhteensä vieraita osallistui tilaisuuteen 40.

”Olen onnellinen ja kiitollinen, että saan jakaa elämäni rakastamani ihmisen kanssa”, Marin kommentoi naimisiinmenoaan Instagramissa ja Facebookissa.

Lue kuukausiliitteen laaja artikkeli Marinista kulissien takana: Kiroilee paljon, kontrolloi kaikkea ja siivoaa rentoutuakseen – Tällainen on Sanna Marin kulissien takana, ja näin opiskeluaikojen bileministeri raivasi tiensä pääministeriksi

Marinin ilmoitus keräsi sosiaalisessa mediassa runsaasti onnitteluita. Onnittelijoiden joukossa olivat kaikkien hallituskumppaneiden puheenjohtajat: keskustan Katri Kulmuni, vasemmistoliiton Li Andersson, vihreiden Maria Ohisalo sekä RKP:n Anna-Maja Henriksson. Myös oppositiopuolue kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah onnitteli kaksikkoa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio välittivät onnittelunsa Marinille ja Räikköselle Twitterissä.

Sanna Marinilla ja Markus Räikkösellä on jo pidemmän aikaa ollut aikomuksena mennä naimisiin. Aikaisemmin hääsuunnitelmat ovat kuitenkin lykkääntyneet muun muassa juhlapaikan remontin vuoksi.

Marinin näyttävä hääpuku nähtiin hänen päällään jo Linnan juhlissa vuonna 2018. Tuolloin hän kertoi Aamulehden mukaan aikovansa käyttää samaa mekkoa myös häissään.

Sanna Marin Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottolla 2018.

Kuukausiliite|Kiroilee paljon, kontrolloi kaikkea ja siivoaa rentoutuakseen – Tällainen Sanna Marin on kulissien takana, ja näin opiskelu­aikojen bile­ministeri raivasi tiensä pääministeriksi

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?