Sdp:n ja kokoomuksen talouskiistat eivät näy kummankaan kannatuksessa – Samana pysyvät gallupluvut voivat olla ”tyyntä myrskyn edellä”

Tuoreessa HS-gallupissa puolueiden voimasuhteet ovat hyvin samanlaiset kuin kuukausi sitten. Suurimmat muutokset – perussuomalaisilla ylöspäin ja keskustalla alaspäin – ovat puolen prosenttiyksikön luokkaa.

Sanna Marinin johtama Sdp kohensi kannatustaan keväällä. Nyttemmin nousu on tasoittunut, mutta puolueen kannatus on yhä korkeampi kuin kertaakaan eduskuntavaalien jälkeen.

16.9.2020 2:00 | Päivitetty 16.9.2020 6:39

Pääministeripuolue Sdp on edelleen Suomen suosituin puolue, kertoo HS:n uusin puoluekannatus­mittaus. Sen mukaan puolueiden voimasuhteet ovat hyvin samantyyppiset kuin edellisessä, elokuun kannatusmittauksessa.

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, Sdp:tä äänestäisi 21 prosenttia vastaajista eli sama osuus kuin kuukausi sitten. Perussuomalaisia äänestäisi 19,5 prosenttia ja kokoomusta 17 prosenttia. Neljäntenä tulevat vihreät (11,8 prosenttia) ja viidentenä keskusta (10,8 prosenttia).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat