Opposition paheksunta hallituksen velanotosta vie harhaan, sillä todellinen ongelma piilee paljon syvemmällä

Hallituksen velanotto kriisitilanteessa on ymmärrettävää. Oppositio on kuitenkin oikeassa siinä, että hallituksen työllisyystoimien ja julkisen talouden kestävyysvajeen välillä on varsin suuri epäsuhta, kirjoittaa Teemu Muhonen analyysissaan.

Harry Harkimo (vas.), Päivi Räsänen, Riikka Purra, Kai Mykkänen ja Petteri Orpo oppositiopuolueiden tiedotustilaisuudessa perjantaina. Oppositio jätti yhteisen välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta.

19.9.2020 2:00 | Päivitetty 19.9.2020 7:51

Oppositio jätti perjantaina yhteisen välikysymyksen hallituksen ”täysin vastuuttomasta” työllisyys- ja talouspolitiikasta. Onko opposition esittämä arvostelu leväperäisestä taloudenpidosta aiheellista?

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo muun muassa kuvasi dramaattisesti, kuinka hallitus teki budjettiriihessä kahdessa päivässä neljä miljardia euroa velkaa. Todellisuudessa tämän vuoden ja ensi vuoden voimakas velkaantuminen johtuu koronakriisin hoidosta ja elvyttämisestä sekä hävittäjähankinnoista. Näitä kaikkia myös oppositiopuolueet kannattavat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat