Eduskunnan sote-valiokunnalla on nyt uusi luotsi: keskustan Markus Lohi aikoo tehdä kaikkensa, että valiokunta ei sortuisi riitelyyn

Lohi johtaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa, joka on lakien pääkäsittelijä. Hänen tavoitteenaan on hyvä ilmapiiri valiokunnassa, joka viimeksi tuli tunnetuksi riidoistaan.

Markus Lohi käyttää aina vaimonsa antamaa hopeista solmioneulaa, jossa on lohen kuva. Kun hän tuli eduskuntaan uutena kansanedustajana 2011, se oli helppo konsti opettaa ihmiset muistamaan hänen nimensä.

10.10.2020 2:00 | Päivitetty 10.10.2020 6:34

Jos hallitus pysyy aikataulussa, eduskunnan suuri urakka alkaa joulun alla. Suomeen aletaan luoda kokonaan uutta hallinnon tasoa eli maakuntia, jotka ottavat hoitaakseen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen.

Tämä on keskustan pitkäaikainen tavoite, ja sen varmistamiseksi eduskunnassa yksi uudistuksen luotseista on keskustalainen kansanedustaja Markus Lohi. Hän johtaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa, joka on päävastuussa sote-lakien käsittelyssä. Tosin useat muutkin valiokunnat saavat osansa urakasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat