Presidentti Niinistö: Ennen Suomen rakentaminen tapahtui ”yhtenä pyrkimyksenä”, nyt puututaan suoraan vastapuolen henkilöön - Politiikka | HS.fi

Presidentti Niinistö: Ennen Suomen rakentaminen tapahtui ”yhtenä pyrkimyksenä”, nyt puututaan suoraan vastapuolen henkilöön

”Antipatian kehittäminen toista vastaan on hyvin vaarallinen ilmiö”, presidentti Sauli Niinistö varoitti Maanpuolustuskurssiyhdistyksen esitelmässään.

Presidentti Sauli Niinistö ei viitannut puheellaan mihinkään yksittäiseen poliittiseen tapahtumaan, mutta viesti oli selvä. Kuva syyskuulta, jolloin Niinistö tapasi mediaa YK:n yleiskokouspuheenvuoronsa jälkeen Presidentinlinnassa.

14.10.2020 16:54 | Päivitetty 14.10.2020 19:39

Presidentti Sauli Niinistö puuttui keskiviikkoiltana Maanpuolustuskurssiyhdistyksessä pitämässään lyhyessä esitelmässään Suomessa vallalla olevaan keskustelukulttuuriin poliittisissa asioissa.

Hän lähti puheessaan liikkeelle sanaparista ”isänmaa ja maanpuolustustahto” ja sen merkityksen muuttumisesta eri sukupolvissa. Itselleen Niinistö sanoi sanaparin herättävän tuntemuksia sellaisista sanoista kuin itsenäisyys, puolustustaistelu ja jälleenrakentaminen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat