EU:n oikeusvaltiomekanismin yksityiskohdista syntyi alustava sopu – Tutkijan mukaan se on liian löyhä, huolena on myös mekanismin siirtyminen käytäntöön - Politiikka | HS.fi

EU:n oikeusvaltiomekanismin yksityiskohdista syntyi alustava sopu – Tutkijan mukaan se on liian löyhä, huolena on myös mekanismin siirtyminen käytäntöön

Oikeusvaltiomekanismin siirtyminen käytäntöön ei ole vielä varmaa. Uhkana on se, että Unkari tai Puola saattaa kaataa EU:n elpymisrahoituksen, jos oikeusvaltiomekanismin lopputulos ei ole maille mieluisa.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) pitää torstaina saavutettua sopua historiallisena. Sarvamaa on ollut toinen parlamentin kahdesta pääneuvottelijasta oikeusvaltiomekanismineuvotteluissa.

6.11.2020 15:11 | Päivitetty 6.11.2020 19:10

EU-instituutiot löysivät torstain neuvotteluissaan alustavan sovun EU:n rahankäytön kytkemisestä oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen. Sopu vaatii vielä hyväksynnän EU-parlamentilta ja jäsenmaita edustavalta neuvostolta.

Oikeusvaltiomekanismia on valmisteltu EU:ssa pitkään, ja se on ollut Suomelle tärkeä tavoite EU:ssa. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok) kuvasi sopua historialliseksi askeleeksi EU:lle. Sarvamaa on ollut toinen parlamentin kahdesta pääneuvottelijasta oikeusvaltiomekanismineuvotteluissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat