Matkustaminen Suomeen ei helpotukaan vielä, rajavalvonta pysyy voimassa ainakin joulukuun puoliväliin saakka – Ohisalo: ”Uhka ei ole mennyt mihinkään”

Sisäministeri Ohisalo sanoo, että päätökset tehtiin nyt kolmeksi viikoksi, koska sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema rajaturvallisuusmalli ei ole vielä valmis. ”Emme tietenkään voi olla tilanteessa, jossa ei olisi mitään terveysturvallisuusmallia siellä rajoilla.”

Rajatarkastukset palautettiin Suomen kaikille rajoille maaliskuussa koronaviruksen takia. Elokuussa rajalla pysäytettiin kaikki Ruotsista Tornioon ja Suomeen tuleva liikenne. Takana Haaparanta ja Ruotsi.

19.11.2020 14:21 | Päivitetty 19.11.2020 18:08

Hallitus kokoontui torstaina käsittelemään sisärajaliikennettä ja sen valvontaa. Maahantulon rajoituksia päätettiin jatkaa 13. joulukuuta saakka.

Hallitus päätti myös pitää matkustusrajoitusten ilmaantuvuusrajan ennallaan. Säännön mukaan Suomi määrittelee koronaviruksen kannalta turvalliseksi eli niin sanotuksi vihreäksi maaksi sellaisen maan, jossa on ollut alle 25 koronavirustartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden edellisen viikon aikana. Tämä koskee EU-maita, Schengen-maita ja Britanniaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat