Annika Saarikko painotti keskustalaisille rakentavaa puhetapaa kuntavaalien alla: ”Ei meidän motiivi ole näpäyttää” - Politiikka | HS.fi

Annika Saarikko painotti keskustalaisille rakentavaa puhetapaa kuntavaalien alla: ”Ei meidän motiivi ole näpäyttää”

Saarikon mielestä politiikassa puheet ovat koventuneet.

”Ihmiset ovat huolissaan, että keskinäinen luottamus ja totuus näyttävät menettäneen keskustelussa arvoaan”, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi keskustan puoluevaltuuston puheessaan lauantaina.­

28.11.2020 11:09

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vetosi lauantaina keskustalaisia pitämään huolta politiikan käytöstavoista kuntavaalien alla. Hän kannusti puolueen jäseniä edistämään rakentavaa ja suvaitsevaisuutta lisäävää puhekulttuuria.

”Ei meidän motiivi ole näpäyttää, antaa valtapuolueelle selkäsaunaa tai suunnitella vetävänsä hallitsevaa puoluetta turpiin ihan muuten vaan.”

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko puhui lauantaina aamulla keskustan puoluevaltuuston kokouksessa etäyhteydellä kotoaan. Mikkelistä käsin järjestettävä, pääosin etäyhteyksin pidettävä kokous kestää sunnuntaihin asti.

Saarikon mielestä politiikassa puheet ovat koventuneet ja tilanteen pitää muuttua.

Hän sanoi huomanneensa, ”miten luotaantyöntävältä meno aika ajoin näyttää”, kun hän katsoi politiikkaa hetken aikaa kauempaa. Saarikko palasi elokuussa ministerin työhönsä vanhempainvapaalta.

”Aloitetaan puhumisesta kuntavaalien alla. Ja olkaamme myös itse vaatimuksemme arvoisia”, Saarikko sanoi.

Saarikko painotti, että kuntavaaleissa keskustaa kiinnostavat kuntien arkiset asiat. Hän puhui kuntien työntekijöiden uupumisesta ja työhyvinvoinnista. Kuntien taloudesta puhuttaessa Saarikon mielestä kuntien tärkeintä pääomaa on sen henkilöstö.

Saarikko puhui lisäksi paljon keskustalle tärkeästä monipaikkaistumisesta. Puheenjohtaja iloitsi siitä, että poikkeusaikana etätyö on lisääntynyt ja työstä on tulossa suuressa mittakaavassa paikasta riippumatonta.

”Kahle konttorin pöytään on katkeamassa.”

Lisäksi Saarikko puhui puolueelleen esimerkiksi ruoantuotannosta, koulutuksesta ja keskustasta ”sivistyspuolueena”. Työpaikkojen lisäämiseen Saarikon reseptinä oli tuotteiden jalostusasteen nostaminen sekä suomalainen suunnittelu, valmistus ja omistus.

Saarikko sanoi lopuksi uskovansa, että keskustan kannattajamäärä nousee tulevaisuudessa. Hän kannusti keskustalaisia tämän suhteen malttamaan ja olemaan kärsivällisiä.

”Tätä puoluetta ei ole rakennettu kvartaalikapitalismille. Ei puolueen menestystä voi mitata viikoissa”, Saarikko sanoi.

Puheenjohtajan mukaan keskustan ei tule ”heilua puoluepoliittisissa tuulenpuuskissa”.

Keskustan puoluevaltuuston kokous kestää lauantain ja sunnuntain.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat